HK.dk logo

- Mobil-app gør os til endnu bedre kolleger

16. juni 2016  |  Nordjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Med hjælp fra app’en ”KollegaKarma” konkurrerer ansatte hos Hvilsom Friskole og Fribørnehave om at være gode kolleger. Det har nu indbragt dem en seriøs omgang bagerbrød.


Med mobiltelefonerne i hånden konkurrerer ansatte på Hvilsom Friskole og Fribørnehave om at være gode kolleger. Nu kan de tilmed samles om en god omgang bagerbrød, som Tine Quist, leder af fritidsordningen, har vundet i lodtrækning blandt brugerne af app’en ”KollegaKarma”.

De 25 ansatte hos Hvilsom Friskole og Fribørnehave ved Hobro går hver dag rundt og bestræber sig på at være ekstra gode kolleger. Det får de hjælp til fra en lille app på deres mobiltelefoner.

App’en er udviklet af HK og et led i kampagnen ”God KollegaKarma,” der skal skabe opmærksomhed på det gode kollegaskab. Men selvom HK står bag, kan alle være med, og det har ansatte hos Hvilsom Friskole og Fribørnehave i den grad taget til sig.

- Vi har allesammen – lærere, kontorpersonale, pædagoger og chauffører – hentet app’en. Det er simpelthen så god en idé, fordi den husker os på være gode kolleger. Vi henter kaffe til hinanden, rydder op, gør hinanden små tjenester og lægger billeder af det på nettet, fortæller leder af skolens fritidsordning Tine Quist.

Som god kollega kan hun nu ovenikøbet invitere samtlige kolleger på en seriøs omgang bagerbrød.

Ved at hente HK’s KollegaKarma-app og samle KollegaCredits har hun har været med til at sprede god kollegakarma på arbejdspladsen, og det har ved lodtrækning indbragt hende et gavekort på 500 kroner til bagerbrød.

- Så må jeg jo nok lige en tur forbi bageren, inden jeg møder på arbejde en dag, siger hun med et smil.

Hyggeligt at være god kollega
- Vi har i forvejen et rigtigt godt kollegaskab, støtter hinanden og deltager i arrangementer sammen, fortæller Tine Quist.

- Men med KollegaKarma-app’en er der gået sport i at være en god kollega. Det er simpelthen så hyggeligt, og vi er enige om, at vi vil fortsætte på egen hånd, når HK’s kampagne engang er slut.

Godt kollegaskab er nemlig vigtigt, understreger hun.

- Gode kolleger er det, der gør én glad for at komme på arbejde. Det giver tryghed, når kolleger fx accepterer hinanden, som vi hver især er, og at vi derfor kan være os selv på jobbet – uden maske. Gode kolleger skaber simpelthen glæde. Og det kan jo ikke betale sig at gå rundt og være sur, siger Tine Quist.App gør det sjovt at være god kollega

HK’s KollegaKarma-app er gratis og giver konkrete forslag til, hvordan man kan være en endnu bedre kollega. Desuden er app’en indrettet som et spil, hvor du kan samle point, KollegaCredits, når du udfører bestemte handlinger over for dine kolleger, og hvor arbejdspladser også kan dyste mod hinanden om at sprede mest kollegakarma.

Hent KollegaKarma-app'en

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk