HK.dk logo

Højesteret siger god for forskelsbehandling

17. juni 2016  |  HK Handel Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Unge under uddannelse har ikke krav på ligeløn. Det har Højesteret afgjort i en sag om forskelsbehandling. HK Handel, der har ført sagen, mener fortsat, der er tale om ulovlig diskrimination og overvejer at gå til EU med sagen.

- Vi er dybt uenige i Højesterets afgørelse og mener, at den er i strid med forskelsbehandlingsloven og det bagvedliggende EU-direktiv, siger faglig chef i HK Handel, Kim Jensen. 

Sagen handler om et medlem af HK Handel, der har været ansat i Cirkel K (tidligere Statoil). Medlemmet blev i sin tid ansat som ungarbejder (under 18 år). Efter gymnasiet blev han i en periode ansat som salgsassistent med fuld løn og tillæg efter overenskomsten for ufaglærte. Da medlemmet efterfølgende begyndte på en uddannelse, blev hans tillæg for arbejde på ubekvemme tidspunkter reduceret til det halve. Samtidig mistede medlemmet et særligt servicestationstillæg.

Højesteret valgte 16. juni 2016 at stadfæste Sø- og Handelsrettens afgørelse fra 18. juni 2015, der ikke gav HK Handel medhold.

- Vi mener, at der er tale om ulovlig diskrimination, når man reducerer en gruppe medarbejderes løn, alene fordi de er mellem 18 og 25 år og under uddannelse. Vi er skuffede over, at Højesteret ikke på vores anmodning har sendt sagen omkring EU-domstolen, siger Kim Jensen.

HK Handel har, siden forskelsbehandlingsloven blev implementeret i Danmark i 2004 gjort BOA (Benzin- og Oliebranchens Arbejdsgiverforening) opmærksom på, at bestemmelsen i overenskomsten om ”unge under uddannelse” er i strid med forskelsbehandlingsloven.

- Vi overvejer nu, om vi skal sende sagen videre til Menneskerettighedsdomstolen, eller om vi skal bede EU-kommissionen om at kigge på sagen, siger Kim Jensen.


Pressemeddelelse

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk