HK.dk logo

Formand på folkemøde med din dagsorden

21. juni 2016  |  Midt Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

For sektorformand Pia Tørving er Folkemødet på Bornholm et godt sted at gå på jagt efter input til din kommunale dagsorden. Igen i år mødte hun masser af mennesker og meninger, der bliver en del af arbejdet i HK Kommunal Midt.

 
Pia Tørving
Formand HK Kommunal Midt 
Bag Brugsen i Allinge havde HK slået et stort telt op. Her startede Pia Tørving hver dag på Folkemødet, og her mødte hun både medlemmer og kolleger:
   - Det var en god base for resten af dagen, og lørdag havde jeg morgentjansen, hvor vi mødte tidligt op og gjorde teltet og morgenmaden klar til klokken 8.30, hvor vi åbnede teltet. Allerede fra vi åbnede var der masser af medlemmer, og i løbet af dagene var der foredrag, som HK havde arrangeret. Og generelt var der et væld af oplevelser, inspiration, samvær, grin, liv, alvor og meget andet, fortæller Pia Tørving om oplevelserne i HK-teltet. Her fik hun og de øvrige deltagere en god start på dagen med fællesskab, morgengymnastik og fællessang, inden hun efterfølgende drog ud til de arrangementer og debatter, hun på forhånd havde udset sig:
   - Teltet var også omdrejningspunkt for et godt møde med både medlemmer, tillidsvalgte og medlemmer fra Forbundssektorbestyrelsen. Det gav os mulighed for at mødes under lidt andre former med en tæt dialog og et nærvær, vi ikke kan have på samme måde i hverdagen, hvor vi sidder forskellige steder i landet. Det giver gode diskussioner og meningsudveksling.

Debat: ”Velfærd under pres”

Velfærden under pres

”Velfærd under pres” var en af de mange debatter, Pia havde udvalgt sig, fordi det også og måske især handler om de rammer, vi tilbyder offentligt ansatte, når de skal udføre deres serviceopgaver:
   - Det handlede om, hvordan medarbejdere i det offentlige bliver presset både nu og i fremtiden. Hvordan håndterer de en hverdag, der er under konstant forandring og hvor presset hele tiden øges og forventningerne sættes i vejret? I dag skal du ikke kun arbejde for borgerne. Du skal i højere grad arbejde med borgerne og gøre dem mere selvhjulpne. Det kræver også nye uddannelser og kompetencer, men hvordan får vi bedst vores medlemmer til at tage mere uddannelse, fortæller Pia om debatten og fortsætter:
   - Jeg hørte blandt andet om en god case fra Horsens, hvor chefen i Borgerservice, trods mange forbehold havde formået, at få alle HK’erne samtidigt i gang med den nye uddannelse som Specialist i Borgerkontakt Her fik jeg efter debatten skabt en god kontakt til vores områdeleder på Ydelses- og Beskæftigelsesområdet, så vi kan lære af de gode erfaringer fra Horsens. 

Og det er for mig lige præcis noget af det, Folkemødet kan, nemlig at give stof til eftertanke, når du hører oplæg og debat, men også at skabe mulighed for det uformelle møde. Pludselig bliver de to ting flettet sammen, og du har både inspiration og kontakter med tilbage.


Robuste arbejdspladser, tak

Robuste medarbejdere

Debat: Skal vi have robuste medarbejdere? Eller er det i virkeligheden ikke bedre med robuste arbejdspladser, der passer på deres medarbejdere?

Der er flere og flere stillingsopslag, hvor der bliver spurgt efter ”robuste medarbejdere”. Det er for Pia Tørving en uskik, der da også blev debatteret under Folkemødet:

Det er noget sjovt noget at spørge efter. For fortæller det ikke noget om et dårligt arbejdsmiljø, når du er nødt til at have robuste medarbejdere? Var det ikke langt bedre, hvis vi skabte nogle robuste arbejdspladser, der kunne beskytte medarbejdere midt i alle de forandringer, nedskæringer osv., de bliver udsat for?

   - En anden spændende debat handlede om den såkaldte Tidsbank, som vi selv har været med til at foreslå. Ideen er, at du skal kunne spare noget tid op til et senere tidspunkt i dit liv, hvor du har brug for eller lyst til at arbejde lidt mindre. Det synes jeg er et meget spændende emne i en tid, hvor vi taler om det grænseløse arbejde, og hvor vi skal blive bedre til at forebygge stress. Med en tidsbank kan du bygge en buffer af tid op, der måske kan hjælpe dig, så du ikke går ned med stress, slutter Pia Tørving, der glæder sig til at omsætte mange timers inspiration fra Folkemødet i en kommunal hverdag for medlemmerne.

Her kan du læse mere om nogle af de arrangementer, Pia deltog i på Folkemødet 2016:
https://kalender.brk.dk/event/user-view/18113
https://kalender.brk.dk/event/user-view/20969
https://kalender.brk.dk/event/user-view/20811
https://kalender.brk.dk/event/user-view/20747
https://kalender.brk.dk/event/user-view/18796 (Links virker ikke pr. 17/10-18)

Politik Arbejdsmarked


se alle de fordele 
du kan få glæde
af som hk-medlem 


HK Medlemsfordele


Få tips, tricks, nyheder og hør om kommende arrangementer:


HK Midts Facebookside

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk