HK.dk logo

Jobpatruljen: Mange unge arbejder for meget

21. juni 2016  |  MidtVest  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Jobpatruljen er klar til at komme rundt i Midt- og Vestjylland i uge 28 og 29, og denne gang er der fokus på unges arbejdstid. Mange unge arbejder nemlig mere, end de må.

- Da Jobpatruljen i 2015 var rundt, fortalte en stor del af de adspurgte fritidsjobbere, at de arbejdede for meget, fortæller Karin Østerby, afdelingsformand for HK MidtVest, og Flemming Sørensen, formand for 3F Holstebro.
Sammen med en række andre fagforeninger står 3F og HK bag Jobpatruljen, der igen er klar til at rulle ud på landevejene.
I gennemsnit arbejdede de unge, som Jobpatruljen talte med i 2015, 6,9 timer pr. vagt og 20,2 timer om ugen i ferien, hvilket var et lille fald set i forhold til gennemsnittet for 2014. Desværre oplevede Jobpatruljen tilfælde, hvor de unge arbejdede helt op mod 16 timer pr. vagt - altså dobbelt så mange timer pr. vagt, som loven tilskriver.
- Samtidig så vi også en stigning i antallet af unge, som gav udtryk for, at de ikke fik den pause, de havde krav på. Hele 28,6 procent - tæt på hver tredje - af de unge gav udtryk for, at de efter 4,5 timers arbejde havde mindre end 30 minutters pause eller i nogle tilfælde slet ingen. Det på trods af, at de unge har krav på at holde 30 minutters pause, hvis arbejdsdagen overstiger 4,5 timer, fortæller Karin Østerby og Flemming Sørensen og fortsætter:
- Derfor føler vi, at der er et behov for at tale om arbejdstid og pauser med de unge, og derfor har vi i det midt- og vestjyske valgt at have særligt fokus på det, når vi kommer rundt. Men vi vil selvfølgelig også tale med de unge om andre emner, forklarer de.

Arbejdsgiverne skal tage medansvar

Frivillig fra Jobpatruljen i snak med ung kvindelig butiksansat.

Jobpatruljen er på landevejene i det midt- og vestjyske i uge 28 og 29.

Johanne Poulsen, der er koordinator for Jobpatruljen i Midt- og Vestjylland, og Daniella Østergaard, ungdomskonsulent i HK MidtVest, fortæller, at de, når de kommer rundt, vil have en guide med til de unge ansatte.
I guiden kan de unge blandt andet læse om reglerne for arbejdstid og pauser.
- Vi håber, at arbejdsgiverne vil læse nysgerrigt med, for det er i sidste ende deres ansvar, at reglerne bliver overholdt. Og vi vil i Jobpatruljen gerne hjælpe både unge og arbejdsgivere på vej til en dialog om et godt arbejdsmiljø, siger de. 

Arbejdsmiljø Fritidsjob Jobpatruljen

Kulturelle og andre spændende medlemstilbud


Se HK Medlemsfordele

Følg HK MidtVest på Facebook


Se facebookside

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk