HK.dk logo

Her er lægesekretærer blevet til patientkoordinatorer

22. juni 2016  |  HK Kommunal Hovedstaden  |  Berit Andersen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

På Steno Diabetes Center er lægesekretærers traditionelle arbejdsfunktioner udskiftet med mere udfordrende jobindhold - og en ny titel

Drevet af stor tværfaglighed og proaktive lægesekretærer har jobbet som lægesekretær på Steno Diabetes Center de senere år udviklet sig så meget, at det for nylig førte til et fælles ønske om også at skifte titel. I dag er de 12 lægesekretærer derfor blevet til patientkoordinatorer – og den ledende lægesekretær er nu teamleder.

- Skiftet skyldes, at vores jobfunktioner har ændret sig rigtig meget i årenes løb. Den nye titel afspejler, at vi i dag i høj grad er omdrejningspunkt for så mange opgaver i relation til patienterne, at det giver mere mening at hedde patientkoordinator, fortæller Anette Sonne, HK'er og arbejdsmiljørepræsentant.

Dengang hun kom til Steno for 10 år siden, udgjorde hendes primære funktioner journalskrivning og receptionsarbejde, modtagelse af patienter og booking af tider. I dag er funktionerne for patientkoordinatorerne meget afvekslende og består bl.a. i kalenderadministration, udarbejdelse af lokaleplaner, undervisningsprogrammer og kursusmateriale, undervisning i IT, kursuskoordination, kvalitetsarbejde, tolkeadministration, patienttransport, administration af forskningspatienter osv.
Byder ind på nye opgaver

Opgaverne er blandt andet kommet til, fordi de forhenværende lægesekretærer på Steno har haft tradition for at være meget opsøgende.

- Det ene er, at vi er meget proaktive og fokuserede på at optimere vores processer. Det andet er, at alle de forskellige faggrupper på Steno arbejder rigtig tæt sammen. Og denne tværfaglighed giver os en indsigt i den samlede opgavemængde, som gør, at vi kan byde ind, hvor vi ser, at vi kan gøre gavn, fortæller Anette og tilføjer, at de andre faggrupper har det fint med titelskiftet og er glade for, at patientkoordinatorerne hele tiden har fokus på at overtage opgaver fra behandlerne, som de har kompetencerne til at udføre.

I forhold til tidligere er den enkelte patientkoordinators job mere præcist afgrænset og specialiseret. Og den specifikke viden, det giver, sætter de løbende i spil og bruger den til at udvikle jobbet og opgaverne inden for hver deres område.

Ifølge Anette Sonne har alle de tidligere lægesekretærer taget fint imod ændringerne og er meget åbne over for nye opgaver.

- Vi er meget forandringsparate her. Og jeg tror, at mere tværfaglighed langt hen ad vejen er det, der gør vores job spændende og gør, at det udvikler sig hele tiden, siger hun.

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk