HK.dk logo

Jobcenter flytter ind på politistationen

22. juni 2016  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Truende borgere får nu Kalundborg Kommune til placere et beskæftigelsesprojekt for unge i et lejet lokale hos ordensmagten. Frustrationerne kan være store efter regeringens seneste stramninger, vurderer den lokale HK tillidsrepræsentant.

Flere af de borgere, der er med i Kalundborg Kommunes nye projekt for unge med truende adfærd, reagerer så voldsomt, at kommunen har lejet et lokale på byens politistation. Det skriver sn.dk

Formålet med lejemålet er ifølge kommunens HK fællestillidsrepræsentant, Charlotte Due, at beskytte personalet samtidig med, at det lægger en dæmper på de unges gemyt, at naboen er politiet.

- Frustrationerne kan være store, og de er især vokset efter de seneste stramninger, som regeringen har gennemført, siger Charlotte Due og tilføjer, at der er mange, som reagerer voldsomt i deres magtesløshed. 

Ingen barrikader

Charlotte Due pointerer, at hendes HK-medlemmer har en erklæret nul-tolerance­politik, når det gælder trusler.

- Selvfølgelig vil vi helst undgå ballade, og vi har intet ønske om at barrikadere os, for jobcentret og borgerservice skal være rare steder at komme, lyder det ifølge sn.dk fra Charlotte Due. Hun tilføjer, at flere af de unge dog hurtigt finder ud af, at trusler og vold ikke er nogen god idé.

Der er i øjeblikket 20-25 deltagere i projektet, der har til formål at få unge fra 18 år og opefter i uddannelse eller job. Det høje trusselsniveau fra deltagerne bliver ofte udtrykt verbalt, og ingen ansatte har indtil videre oplevet fysiske overgreb. 

Krisehjælp og supervision

På linje med mange andre kommuner, og som anbefalet af HK Kommunal, har de ansatte i Kalundborg Kommunes beskæftigelsesindsats mulighed for at modtage krisehjælp og supervision efter behov.

Se eksempler på vold og trusler mod HK’ere i jobcentre og andre institutioner i kommuner og regioner. Psykisk arbejdsmiljø Social og beskæftigelse Ydelse og borgerbetjening Vold og trusler

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk