HK.dk logo

Mere uddannelse skal styrke kontrolmedarbejdere

22. juni 2016  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Nye kompetenceprofiler skal gøre kontrolmedarbejderne klogere på deres kompetencer, ensrette fagligheden og hjælpe med at finde relevant uddannelse.

Undersøgeren, Borgerkontakten, Netværkeren, Videnskonsulenten og Udvikleren – det er titlerne på de fem nye kompetenceprofiler for kontrolmedarbejdere på kontroltrin 3, som konsulentbureauet Advice har udarbejdet. Kompetenceprofilerne er et samarbejde mellem HK Kommunal, KL og Fremfærd Borger og er blandt andet blevet til på baggrund af workshops og kvalitative interviews med ledere og medarbejdere på kontrolområdet. Kompetenceprofilerne skal danne grobund for diskussioner på arbejdspladserne og til MUS-samtalerne og samtidig hjælpe med at finde relevant uddannelse for kontrolmedarbejderne.

En af de medarbejdere, der har været med til at udforme profilerne er Käthe Langelykke fra Kontrolgruppen i Faaborg-Midtfyn Kommune. Det var også hende, der i sin tid fik idéen til projektet og bragte den videre til HK Kommunal.

Kontrolarbejdet er komplekst

- Tanken om uddannelse har dannet sig løbende i forbindelse med, at kontrolmedarbejderne har deltaget i diverse kurser. Vi vil gerne have anerkendt, det arbejde vi udfører, og jeg synes, det er vigtigt at få synliggjort, at kontrolarbejdet er meget komplekst. Medarbejderne kommer med forskellige baggrunde og skal favne et bredt arbejdsområde, forklarer Käthe Langelykke.

Hun glæder sig over at have været en del af projektet og ser frem til at bruge det i praksis.

- Det har været helt fantastisk at være med til processen. KL, HK og de deltagende Kommuner har alle været meget engagerede. Profilerne giver en præcis beskrivelse af hvilke kompetencer, der er brug for. Det er vigtigt for at skabe forståelse for arbejdsopgaverne og vi kan både bruge det til at sammensætte en kontrolgruppe, rekruttere nye medarbejdere og vurdere behov for uddannelse, siger Käthe Langelykke.

Du kan se alle kompetenceprofilerne.

Eller du kan se hele rapporten. Ydelse og borgerbetjening

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk