HK.dk logo

Ansatte skal behandle 150.000 sager manuelt

29. juni 2016  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Ufærdige IT-systemer betyder merarbejde med kontanthjælp på landets jobcentre.

Arbejdsmængden på jobcentrene bliver skruet endnu en tand i vejret. Det sker, når de ansatte som følge af det nye kontanthjælpsloft skal gennemgå 150.000 sager manuelt, skriver Avisen.dk.

Merarbejdet skyldes ifølge Helle Linnet, formand for Foreningen af Kommunale Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedschefer i Danmark, mangelfulde eller ufærdige IT-løsninger. De nye IT-systemer skulle ellers bistå de i forvejen pressede jobcentre, som på kun tre måneder skal indføre nye regler for borgere på kontanthjælp.

- Det betyder, at man skal have fat i hver enkelt sag og sidde og slå op i systemer og regne tilbage. Det er måske kun nogle minutter, men det er mange sager, og det kræver ekstra kræfter, siger Helle Linnet til Avisen.dk. 

Vedvarende hastværk

Udfordringen gælder ifølge Helle Linnet særligt integrationsydelsen, hvor udsøgningen af de berørte borgere skal ske manuelt, og der skal laves kontroller af varigheder af ophold manuelt. 

Det er langt fra første gang, de ansatte i beskæftigelsesindsatsen skal arbejde uden opdaterede IT-løsninger. Både HK Kommunal og Statsrevisorerne har tidligere kritiseret Beskæftigelsesministeriet for unødig hastværk og utidssvarende IT-support ved de seneste års beskæftigelsesreformer. 

Mens beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) anser det for et kommunalt ansvar at få sagsbehandlingssystemerne på plads, mener kontorchef i KL, Niels Arendt Nielsen, ifølge Avisen.dk omvendt, at Folketinget med den meget pressede tidsplan ikke givet kommunerne mulighed for at få IT-understøttelsen rullet ud.Social og beskæftigelse

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk