HK.dk logo

Susanne fik hurtigt nyt job efter stress

29. juni 2016  |  IMI Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Hun er modbeviset på flere myter, som hun står der i køkkenet og laver en kop kaffe lige efter, at hun er kommet hjem fra en god dag i sit nye job – en dag, hvor hun i øvrigt også var til jobsamtale på et andet job.


Susanne Helth skrev en kombination af en nytårshilsen og en tak-for-nu-mail til sine forretningsforbindelser efter hun blev fyret. Nogle af dem svarede tilbage med et par rosende ord. Dem brugte hun til at stive sig selv af med og genvinde sin tro på sig selv. FOTO: Brian Berg

For lidt over et halvt år siden var Susanne Helth langtidssygemeldt på grund af stress og havde lige fået en fyreseddel med en mærkværdig begrundelse. Nu har hun landet et barselsvikariat, og hun er i fuld gang med at genopbygge en bedre udgave af den karriere, der tidligere kørte hende i sænk.

– Jeg har sagt til mig selv, at jeg skal videre, at jeg skal finde mit bedre jeg. Jeg skal vælge de ting fra, som jeg gjorde forkert og arbejde med de ting, jeg i forvejen er god til – for at blive bedre, siger Susanne Helth med et smil.

Smilet er af den ægte og lette slags, der let kunne forlede en til at tro, at Susanne Helths tilværelse har været ganske sorgfri. Men der var ikke meget at smile af den dag, hun efter fire ugers sygdom modtog sin fyreseddel. Som om det ikke var slemt nok i sig selv, var det også den dag, det gik op for hende, hvor syg hun faktisk var.

– Jeg havde tænkt, at det var rent mentalt, men det viste sig, at det var det slet ikke. Min krop var ved at lukke ned. Den kunne ikke lide det, jeg gjorde ved den. Jeg fik kropsmæssigt stress i form af ætseskader i spiserøret og mavesækken, og jeg fik flere galdestensanfald, fortæller Susanne Helth

HK it, medie & industri Hovedstaden sørgede for at få forhandlet en god fratrædelsesordning på plads for hende. Samtidig blev hun opfordret til hurtigt at tilmelde sig et Kvikstart-arrangement i afdelingen. Det er et møde, hvor der blandt andet bliver kigget på, om alle reglerne i forbindelse med en opsigelse er blevet overholdt og givet gode råd om, hvordan man hurtigt kommer videre. Susanne Helth blev inspireret til at tage en række kurser, hvor hun fik styr på jobsøgning, ansøgninger, CV, jobsamtale, LinkedIn og kompetencer.

– Al den sparring og inspiration har ført til, at jeg er, hvor jeg er i dag. Jeg tog imod med åbent sind og har bare suget til mig, siger Susanne Helth, mens hun laver en hurtig optælling:

– Jeg har været til samtale fire forskellige steder. De siger, at det er nogle gode ansøgninger og flotte CV’er, jeg har lavet. Jeg har fået taget professionelle billeder, som vi også blev rådet til. Og jeg har lært at liste mine kompetencer op i små korte sætninger. Det har virket. Og det har været rigtig rart. Sådan var det også til min samtale i dag, siger hun.

50 år er ingen hindring

Susanne Helth havde ellers hørt, at det ikke er så let at få et nyt job, når man – som hun, har rundet 50 år.

– Det er ikke svært. Jeg har en anden ro nu og tro på, at jeg god til det, jeg kan. Jeg har noget erfaring med mig, og det kan jeg bruge i det barselsvikariat, som jeg nu har fået, siger hun.

Roen fulgte med modet til at turde stå ved sig selv, hvad hun vil og ikke vil.

– Jeg var til en samtale, hvor chefen fortalte, at han har medarbejdere, der arbejder 60 timer om ugen. Så svarede jeg, at hvis det var sådan en person, han kiggede efter, så var det ikke mig. Jeg kan klare 40 timer om ugen. Det er jeg blevet voksen nok til at erkende og stå ved, siger Susanne Helth, som sætter en ære i at sørge for at være ærlig til samtalerne, derfor har hun heller ikke lagt skjult på sin stresssygdom.

– Der er ingen, der har givet mig afslag på grund af det, siger hun.

Hun ved det, fordi hun har været meget systematisk med sin jobsøgning lige fra opslag til afslag.

– Jeg analyserede jobopslagene og forsøgte at kategorisere mig selv. Ville jeg være en rigtig god kandidat eller ville jeg være en middelgod kandidat til stillingen. Og så ringede jeg først og stillede to tre spørgsmål for at spørge yderligere ind til tingene og finde ud af, hvordan jobbet i virkeligheden var, og hvilken type person ansættelsesudvalget havde i tankerne. Et sted, hvor der var over 100 ansøgere, var jeg den eneste, der havde ringet på forhånd, fortæller Susanne Helth.

God besked på telefonsvareren

I et af de job, hun ringede for at høre nærmere om, ville telefonkontakt med kunderne være en del af stillingsbeskrivelsen. Derfor var hun særlig omhyggelig med at lægge en god telefonbesked, da telefonen ikke blev taget. Det blev bemærket af chefen, som roste hende for det under jobsamtalen. Det var en god samtale med masser af god kemi mellem parterne. Alligevel viste det sig ikke at være det rigtige sted.

– Jeg blev skuffet og ked af det, men jeg havde følt mig utryg ved en af dem, jeg skulle have arbejdet sammen med i det daglige. Så det var godt nok, at det ikke blev det. Efter jobsamtaler tager jeg ned i træningscentret for at rense hovedet. Bagefter fortæller jeg om samtalen derhjemme. Og næste dag bruger jeg en times tid på at reflektere over det. Så er jeg klar til at ringe og spørge ind til afslaget. Og så er det videre til næste ansøgning, siger Susanne Helth.

En anden fast rutine i hendes jobsøgning har handlet om at opbygge et nyt netværk via Linkedin.

– Men jeg ville ikke risikere at fortabe mig i det, så jeg har brugt en halv time om morgenen og en halv time om aftenen. Jeg har ikke skrevet artikler selv, men mest delt andres. Og så har jeg kigget på, hvordan andre sælger sig selv til at få inspiration til min egen jobsøgning, siger hun.

En af de næste planlagte faser i jobsøgningen handlede om efteruddannelse. Og den del af planen holder Susanne Helth stadig fast i, mens resten af jobsøgningen af afblæst nu, hvor hun allerede har landet et barselsvikariat. Hun håber, at det med tiden bliver til et fast job, og indtil da går hun stadig til de jobsamtaler, der falder af på de ansøgninger, der allerede er sendt ud.

Ledig

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk