HK.dk logo

Jobcentre skal udstilles på rangliste

12. juli 2016  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Regeringen vil eksponere de kommunale jobcentre efter deres evne til at få ledige i beskæftigelse. Arbejdsmarkedschef advarer mod offentlig gabestok.

- Jeg tror ikke, der er nogen, der bliver bedre af at komme i gabestok. Sådan lyder det fra Helle Linnet, der er formand for foreningen af Kommunale Arbejdsmarkedschefer, efter at regeringen nu vil måle og rangordne jobcentrene i al offentlighed efter, hvor stor succes de har med at få folk i job. Det skriver Berlingske.

Hensigten med regeringens og beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsens (V) initiativ er, at de mindst effektive kommuner skal lære af de kommuner, der har større succes med at flytte borgere væk fra passiv forsørgelse. 

Borgmestre, kommunaldirektører og jobcenterledere vil en gang i kvartalet få tilsendt en rangliste over de kommunale jobcentres formåen. På den måde kan man ifølge beskæftigelsesministeren følge, om ’man bliver bedre, eller om man sakker bagud i forhold til de resultater, som andre kommuner under samme vilkår er i stand til at præstere’.

Forsimplet udtryk

Men en sådan benchmarking falder altså ikke umiddelbart i god jord hos formanden for landets arbejdsmarkedschefer, der advarer om, at tiltaget kan blive en offentlig udstilling - en gabestok. Helle Linnet peger på, at man ikke får ledige i job, bare fordi man får af vide, at man er den dårligste. 

Kun hvis tallene bruges til at analysere, så man bliver mere oplyst, kan man have en fordel af dem. En rangliste er et forsimplet udtryk for kommunernes beskæftigelse, fordi der oftest ligger nogle grundlæggende ting bag, mener hun.

Farlig antagelse

Heller ikke Marie Østergaard Møller, der er forsker ved Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning (KORA), kan se den store fidus i beskæftigelsesministerens plan, som hun mener, vil have begrænset effekt.

- Alle kommuner lægger sig i selen for at gøre det så godt, som det er muligt, og jeg er ikke stødt på studier, der viser, at det skulle have en positiv effekt. Det hviler på en antagelse om, at de jo sagtens kan komme i arbejde, og det er i hvert fald en farlig antagelse, siger forskeren til Berlingske.Social og beskæftigelse Arbejdsmarked Politik

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk