HK.dk logo

HK anker dom

19. juli 2016  |  Østjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

HK har besluttet at anke byrettens afgørelse, der frifandt Randers Kommune for erstatningsansvar i sag om uberettiget standsning af sygedagpenge.

- For HK er der ingen tvivl om, at Randers Kommune har handlet ansvarspådragende og derfor anker vi sagen.

Sådan lyder meldingen fra formand for HK Kommunal Østjylland, Hans-Henrik Hansen.

 

Sagen handler om Birte Sørensen, der fik standset udbetalingen af sygedagpenge.  En afgørelse, hun klagede til beskæftigelsesankenævnet over og fik medhold i. Ifølge ankenævnets afgørelse, skulle kommunen have arbejdsprøvet Birte Sørensen, inden der blev truffet afgørelse om sygedagpengene. Derfor anlagde HK et erstatningskrav mod kommunen, fordi den uberettigede standsning af sygedagpengene medførte, at Birte Sørensen stod uden indtægt i halvandet år.

 

Men i byretten blev Randers Kommune frikendt.

 

- Efter ankenævnets afgørelse i sagen, trak det ydereligere ud med sagsbehandlingen. Randers Kommune har erkendt, at sagsbehandlingstiden, efter ankenævnet havde truffet sin afgørelse, var for lang. Kommunen har begrundet det med sygdom hos sagsbehandleren. Og det lægger retten afgørende vægt på i dommen, men det mener jeg er forkert, siger Mie Andersen, advokat i Elmer Advokater, der fører sagen for HK på vegne af Birte Sørensen.

 

Derfor anker HK nu dommen til Landsretten.

 

- Jeg mener, at Randers Kommune er erstatningsansvarlig fordi kommunen foretog en forkert retlig vurdering i sagen. Som følge af Beskæftigelsesankenævnets afgørelse, var de retlig forpligtet til at iværksætte en arbejdsprøvning og ikke kun at forlænge sygedagpengene. At der derefter gik halvandet år, inden arbejdsprøvningen af Birte Sørensen blev iværksat og inden hun igen fik et forsørgelsesgrundlag efter visitation til fleksjob er også ansvarspådragende, men det væsentligste er den anden retlige vurdering, som ankenævnet foretog og dermed tilsidesatte kommunens afgørelse. Ud fra et genoprettelsessynspunkt, skal Birte Sørensen altså stilles, som om, at kommunen havde truffet den korrekte afgørelse. Jeg er derfor ikke enig i resultatet og den vurdering, der er lagt til grund, for det ansvarspådragende forhold og derfor mener jeg, at sagen bør ankes, siger Mie Andersen.

 

Birte Sørensen er glad for, at HK fortsætter kampen for hende i landsretten.

- Det letteste er jo at sige ’det var det’, men jeg synes, at det er så principielt et spørgsmål, der er rejst,  at vi ikke skal give op. Derfor er jeg også meget glad for at være medlem af en fagforening, der bliver ved med at kæmpe for den retfærdighed, jeg mangler at få i den her sag. Det har kostet mig rigtig mange penge, at Randers Kommune fratog mig sygedagpengene, men det er ikke kun erstatningen, der er vigtig for mig. Det er i lige så høj grad at sikre, at kommunen bliver stillet til ansvar for de fejl, den begår, så andre ikke kommer i samme situation, som mig, siger Birte Sørensen.


Læs også HK kræver erstatning af Randers kommune


HK ØSTJYLLAND
PÅ FACEBOOK


Besøg os her

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk