HK.dk logo

Syg i ferien?

22. juli 2016  |  HK Service Hovedstaden Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Ferie er en menneskeret. Det står i Ferieloven, at du har krav på 5 ugers ferie, uanset om du er ledig eller i arbejde. Du har brug for at rekreere. Hvis du er syg, får du ikke den nødvendige energiopladning under din ferie og derfor indeholder Ferieloven en mulighed for erstatning.


Før ferien
Hvis du bliver syg inden ferien starter, er du ikke forpligtet til at holde ferien som planlagt, men har ret til at aflyse. Du skal nå at melde dig syg til din arbejdsgiver inden din normale mødetid den første feriedag.

Forhåbentligt bliver du hurtigt rask, og når du giver din arbejdsgiver den gode nyhed, skal du samtidig sige, om du vil holde resten af den planlagte ferieperiode eller møde på arbejde og flytte hele den planlagte ferie til et andet tidspunkt. Det vil sige, at du igen skal aftale med din arbejdsgiver, hvornår du skal holde ferie, og arbejdsgiveren kan vælge at placere din ferie med Ferielovens varsel.


Under ferien
Du har ret til erstatningsferie, hvis du er syg i mere end 5 dage af din ferie. For at få ret til erstatningsferie skal du selvfølgelig melde dig syg til din arbejdsgiver, så de ved, at du afbryder din ferie. Der ud over skal du have en lægeerklæring, journal fra skadestue eller lignende dokumentation, som skal gælde fra 1. sygedag. Du skal selv betale for erklæringen.

Hvis du bliver syg, mens du holder ferie i udlandet, skal du gå til læge i udlandet for at få en lægeerklæring eller lignende, som dokumenterer sygdommen.
Når du bliver rask, skal du som udgangspunkt møde på arbejde igen. Du kan dog vælge at holde resten af den planlagte ferie i forlængelse af din raskmelding. Husk at oplyse din arbejdsgiver, om du holder resten af ferien eller møder på arbejde.

Sygdom

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk