HK.dk logo

Nægtede at gå på efterløn og blev fyret

28. juli 2016  |  HK Privat  |  MidtVest Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Det kostede Malernes Fagforening i Midtjylland 223.000 kroner plus sagsomkostningerne på 75.660 kroner.

Malernes Fagforening Midtjylland skal betale et medlem af HK/Privat 223.000 kroner i erstatning samt hoste op med sagsomkostninger på 75.660 kroner på grund af en ulovlig fyring. HK-medarbejderen nægtede at gå på efterløn og blev herefter fyret. Og den går ikke, fastslår Vestre Landsret. Herved stadfæstede landsretten en dom fra retten i Herning.

”Loven om forskelsbehandling skal respekteres, og det gælder for alle arbejdsgivere, at de skal udvise stor forsigtighed, når man vil fyre ældre medarbejdere,” siger faglig sagsbehandler Lotte Bækgaard, HK/Privat Midt Vest.

Den pågældende HK’er var ansat i en ledende stilling i fagforeningen. I forbindelse med økonomiske nedskæringer blev HK-medlemmet indkaldt til et møde. Her fik hun at vide, at arbejdsgiveren havde forstået, at hun ville gå på efterløn i løbet af nogle måneder. Hvis hun ikke ville det, ville hun blive fyret.

Efter en tænkepause afslog medlemmet at gå på efterløn. Herefter blev hun fyret med den skriftlige begrundelse, at fyringen skete af økonomiske hensyn.

Men den gik ikke. Landsretten konkluderer, at fyringen alene skete, fordi HK-medarbejderen ikke ville gå på efterløn, og ulovligheden blev takseret til 223.000 kroner plus sagsomkostningerne på 75.660 kroner.

”Det er vigtigt at få fastslået, at tendensen med, at ældre medarbejdere især er udsatte i forbindelse med fyringer, er diskriminerende og i strid med forskelsbehandlingsloven,” siger Lotte Bækgaard.


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk