HK.dk logo

Sundhedsplatformen bekymrer lægerne

17. august 2016  |  HK Kommunal  |  DL  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Både Yngre Læger og Overlægeforeningen finder det foruroligende, at det nye it-system ikke fungerer og blandt andet kan føre til fejlmedicinering. Regionsformanden vil vurdere lægesekretærernes adgang til systemet.

Tre måneder efter, at det store østdanske sundhedssystem havde premiere på Herlev og Gentofte Hospitaler, er Sundhedsplatformen stadig ustabil. Det bør give anledning til overvejelser om yderligere implementering, mener lægerne.

- Det er tvivlsomt, hvornår det kommer til at kunne fungere lige så effektivt som før. Dermed er det for tidligt at sige, om det er forsvarligt at indføre platformen på Rigshospitalet efter planen, skriver Overlægeforeningens formand, Anja Mitchell, i en skriftlig kommentar til Jyllands-Posten.

Oplevelserne med Sundhedsplatformen frustrerer også medlemmerne af foreningen Yngre Læger:

- På tredje måned er der stadig problemer med Sundhedsplatformen, som blandt andet giver en betydelig risiko for medicineringsfejl, når patienter f.eks. udskrives eller har fået justeret medicin efter et ambulant besøg, siger Camilla Rathcke, formand for Yngre Læger, til Jyllands-Posten.

Det er især kommunikationen med ældre systemer, der er årsag til problemerne. Den manglende udveksling af oplysninger kan blandt andet føre til, at medicinoplysninger ikke opdateres, samt at bestilling af blodprøver og undersøgelser ikke sendes videre.

Lægesekretærernes rolle skal vurderes

Regionsformand Sophie Hæstorp Andersen (S), fastholder, at Sundhedsplatformen skal implementeres på Rigshospitalet fra november, men hun mener også, at der bør kigges på, om lægesekretærerne har tilstrækkelig adgang til at se og opdatere oplysninger i systemet.

- Vi er langt hen ad vejen der, hvor vi forventede at være. Der er dog stadig mange ting, der skal rettes op på, og folk skal have mere uddannelse i systemet. Vi skal også se på, om lægesekretærerne og sygeplejerskerne har den rigtige adgang ind i systemet, siger Sophie Hæstorp Andersen til dr.dk.

Før sommerferien var Soile Friis, formand for Danske Lægesekretærer i HK Kommunal til møde med Region Hovedstadens øverste ledelse om Sundhedsplatformen.

 - - - - -

Fakta om Sundhedsplatformen

Danmarks største sundheds-it-system. Det erstatter op mod 30 eksisterende it-systemer. Efter flere års forberedelse havde det premiere på Herlev og Gentofte Hospitaler 21. maj 2016. Rigshospitalet står for tur 5. november. I løbet af 2018 vil det efter planen blive anvendt af 44.000 ansatte og 2,5 mio. borgere i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

 

 

 


Sundhed og tandklinik Lægesekretær

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk