HK.dk logo

Stor interesse for nye midt- og vestjyske job

22. august 2016  |  MidtVest  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Medlemmerne strømmede til, da HK MidtVest satte spot på de mange nye statslige arbejdspladser i området og på målrettet kompetenceudvikling.

For områdets HK’ere betyder udflytningen og privatiseringen af statslige arbejdspladser nye muligheder. Ved arrangementerne i henholdsvis Holstebro og Viborg, som blev afholdt i uge 33, var der mulighed for at høre om de nye jobåbninger og om, hvordan ens kompetencer kan udvikles, så de passer til stillingerne.
I Holstebro fortalte sektionsleder Jesper Byskov om ca. 70 nye stillinger hos Midt- og Vestjyllands Politi, og Eva Sørensen og Vicky Lessmann Hansen fra SKAT om ca. 40 nye stillinger i Herning og Skive. 
I Viborg var der oplæg fra HR-partner chef Marianne Mølgaard Bundgaard fra Nævnenes Hus, der er ved at flytte ind i Toldboden 2. Her er det ikke afklaret, hvor mange stillinger, der skal besættes, men forventningen er 20-50.
I arrangementerne deltog også repræsentanter fra Uddannelsescenter Holstebro og Mercantec, der er en del af henholdsvis VEU-center Midtvest og VEU-center Midtøst, samt Erhvervsakademi Dania. De tre uddannelsesinstitutioner tilbyder alle forløb målrettet den offentlige sektor på henholdsvis arbejdsmarkedsuddannelses-niveau og akademi-niveau. 
Der blev fra de forskellige arbejdsgiveres side givet udtryk for, at det er positivt at skrive i en ansøgning, hvis man er i gang med målrettet kompetenceudvikling.
Der var også repræsentanter fra jobcentrene i Ikast-Brande, Skive, Holstebro, Lemvig, Struer og Viborg, lige som medarbejdere fra HK MidtVest stod parate til at rådgive medlemmerne. 

Brugbar viden

I alt havde 100 medlemmer fundet vej til de to arrangementer i Holstebro og Viborg blandt dem 34-årige Anett Faber Simonsen, som deltog i begge.

I alt havde 100 medlemmer fundet vej til de to arrangementer i Holstebro og Viborg blandt dem 34-årige Anett Faber Simonsen, som deltog i begge.

I alt havde 100 medlemmer fundet vej til de to arrangementer blandt dem 34-årige Anett Faber Simonsen fra Viborg, som deltog i begge.

-          Jeg er kontoruddannet med speciale i administration og har arbejdet inden for det offentlige i otte år. Det har været med økonomi i en kommune. I øjeblikket er jeg ledig, og jeg synes, det er dejligt, at der kommer så mange jobåbninger i netop mit område, fortalte hun.

-          Jeg er kommet for at høre, hvilke kvalifikationer arbejdspladserne er på udkig efter, og jeg har fået rigtig brugbare oplysninger, som jeg kan bruge til at målrette mine ansøgninger, uddybede hun.

Også 59-årige Kirsten Persson Kristensen fra Aalestrup, som var med i Viborg, var positiv over for arrangementet.

-          Jeg har tidligere arbejdet som sekretær på direktionsgangen i private virksomheder. Nu er jeg på jagt efter et nyt job, gerne i det offentlige, og så er det jo godt at komme til sådan et arrangement, berettede hun.

Kan rådgive bedre

Jobåbninger Viborg

Jobkonsulent og uddannelsesagent Jeanette Søndergaard Jakobsen fra Jobcenter Ikast-Brande kunne tage brugbar viden med sig hjem.

Jobkonsulent og uddannelsesagent Jeanette Søndergaard Jakobsen fra Jobcenter Ikast-Brande kunne også tage brugbar viden med sig hjem.
- Vi oplever i Ikast-Brande Kommune mange ledige kontorassistenter med blækspruttefunktion, som har brug for at specialisere sig, og så er det jo godt at høre, hvad uddannelsesinstitutionerne i området kan tilbyde. Vi kan bedre rådgive borgerne, når vi har hørt om opkvalificerings-mulighederne. 
- Det samme gælder de nye stillinger, som er på vej. Når vi har hørt om, hvilke kvalifikationer, der efterspørges, kan vi målrette vores rådgivning, og jeg vil formidle det, jeg har hørt her, videre til de andre jobkonsulenter.
- Ydermere finder vi det tværfaglige samarbejde mellem jobcentrene, A-kasserne, virksomhederne og uddannelsesinstitutionerne meget frugtbart i arbejdet med de ledige borgere, så derfor honorerer vi meget det arrangement, HK har stablet på benene, sagde hun.

Kan spotte kandidater

HR-partner chef Marianne Mølgaard Bundgaard fra Nævnenes Hus.

HR-partner chef Marianne Mølgaard Bundgaard (til venstre) fra Nævnenes Hus fortalte blandt andet om, hvilke kvalifikationer der lægges vægt på ved besættelsen af det forventede antal stillinger.

- For os er det at deltage i arrangementet en mulighed for at få præsenteret den nye styrelse og de tanker, vi gør os, i lokalområdet, fortalte Marianne Mølgaard Bundgaard fra Nævnenes Hus.
- Det er rigtigt sjovt at høre, hvilke tanker både uddannelsesinstitutionerne i området og HK-medlemmerne gør sig. Vi vil også gerne bidrage med input til uddannelser målrettet offentlig ansættelse, så vi sikrer os de rigtige kompetencer. Endelig er det en mulighed for at spotte kandidater til de stillinger, vi slår op, uddybede HR-partner chefen.

Arrangementerne med fokus på offentlige jobåbninger og målrettet kompetenceudvikling er en naturlig fortsættelse af initiativet med HK Jobbørs, som HK MidtVest satte i gang i foråret 2015, og der er flere arrangementer på vej. De er endnu ikke datosat men hold øje med HK’s hjemmeside.

Fakta om HK Jobbørs

HK Jobbørs skal bringe medlemmer, der søger efter et nyt job, og arbejdsgivere, der har brug for en ny medarbejder, i kontakt med hinanden.

Som HK-medlem kan du lægge dit CV ind på HK’s jobportal. Så holder vi øje med jobmulighederne og foreslår dig som kandidat, når en arbejdsgiver henvender sig til os med et job, der passer til dine ønsker og kvalifikationer.

Som virksomhed kan du fortælle os, hvad din nye medarbejder skal kunne, og hvor mange kandidater, du gerne vil have til samtale om jobbet. Så hjælper vi helt gratis med at finde kvalificerede kandidater.

I HK MidtVest kan du kontakte jobformidler Hanne Lund-Nielsen på e-mail jobboers-midtvest@hk.dk eller telefon 3364 1230.

Læs mere om HK Jobbørs 

Jobbørs

konkurrence-reglerne for årets elev


Følg HK MidtVest på Facebook


Se facebookside

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk