HK.dk logo

Sparekatalog fra Region Hovedstaden varsler fyringer og lukninger

24. august 2016  |  DL  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Det vil både gå ud over arbejdsmiljøet og patienterne, hvis Region Hovedstaden kommer igennem med en spareforslag på hele 360 millioner kroner.

Hele 105 gange optræder ordet ”stillingsreduktion” i et nyt sparekatalog fra Region Hovedstaden, der foreslår at spare 360 mio. kroner på blandt andet de ansatte, skriver Dagens Medicin.

Det er meget alvorligt, mener formand for DL, Soile Friis. Hun frygter, at besparelserne vil gå ud over patientsikkerheden.

- Vi er i forvejen presset fuldstændig i bund. Hvis vi så skal spare yderligere medarbejdere, er det klart, at kvaliteten vil falde, patientsikkerheden forværres og der vil være en stor risiko for fejl. Det er helt katastrofalt, hvis politikerne vedtager sparekataloget, når Herlev-Gentofte i forvejen træder vande med Sundhedsplatformen, siger Soile Friis.

Udover patientsikkerheden frygter hun også for arbejdsmiljøet på hospitalerne, for det er klart, at fyringer vil skabe dårlig stemning.

Inddrag medarbejderne

- Lægesekretærerne er i forvejen presset på deres faglighed, derfor vil endnu flere besparelser selvfølgelig skabe dårligt arbejdsmiljø. Det synes jeg ikke, vi kan tilbyde dem, når de i forvejen kæmper for at levere en god service og kvalitet, tordner DL-formanden.

Rigshospitalet det hospital, der skal spare mest.

Her lyder sparekravet på 97,5 mio. kr. Dernæst kommer Herlev og Gentofte Hospital med 65 mio. kr. og herefter Region Hovedstadens Psykiatri med 50,9 mio. kr.

Ud over fyringer og nedlagte stillinger vil sparekravet flere steder udmønte sig i nedlagte funktioner.

- Jeg håber, at politikerne vil inddrage faglige organisationer og medarbejdere til at finde de gode løsninger. Vi vil de samme ting, nemlig gode patientforløb og godt arbejdsmiljø. Derfor håber jeg, at de vil frigive tid til læger og sygeplejersker ved at bruge lægesekretærernes kompetencer til at sikre effektive og sikre patientforløb, siger Soile Friis.


Sundhed og tandklinik

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk