HK.dk logo

Forhandlinger om butiksansattes arbejdsvilkår starter fredag

13. februar 2014  |  HK Handel  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Dansk Erhverv Arbejdsgiver og HK Handel mødes fredag for at starte forhandlingerne om butiksoverenskomsten, der omfatter 110.000 ansatte i detailhandlen.

HK Handel, der repræsenterer de butiksansatte i Danmark, har et klart fokus på kroner og ører, men går også efter forbedringer på muligheder for uddannelse og flere fuldtidsstillinger for de mange deltidsansatte i detailhandlen.
- For vores medlemmer er mere i løn helt klart det vigtigste, og det budskab tager vi med ind til forhandlingsbordet med arbejdsgiverne. Men vi har også en række andre krav med fra medlemmerne, blandt andet at vi kigger på mulighederne for at skabe flere fuldtidsstillinger og på at gøre det nemmere og mere attraktivt at efteruddanne sig.
- Men vores primære mål er at få så meget vi kan i kroner og ører – enten i form af løn, tillæg eller andre satser, siger formand for HK Handel, Per Tønnesen.

Det bliver et vanskeligt forløb

Industriforliget, der blev forhandlet på plads i weekenden, danner grundlaget for forhandlingerne på de øvrige områder og dermed også butiksoverenskomsten. I HK Handel vækker forliget ikke glæde. 

- Der er lagt op til nogle meget svære forhandlinger. Mange af elementerne i industriforliget er ikke noget der er særligt interessant for vores medlemmer, og derfor skal vi have mere end industrien for at kunne lave en aftale. Derfor er min vurdering, at det bliver et vanskeligt forløb denne gang, siger Per Tønnesen. 

Forhandlingerne starter fredag den 14. februar klokken 13.00 hos arbejdsgiverforeningen Dansk Erhverv Arbejdsgiver, Børsen ved Christiansborg.

Overenskomst ok2014handel

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk