HK.dk logo

Sådan er jobprofilen hos ATP

26. august 2016  |  MidtVest  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Hvilke kvalifikationer lægger ATP vægt på ved nye medarbejdere. Det blev der fortalt om ved et åbent hus arrangement for HK MidtVests medlemmer.

ATP i Holstebro er i gang med at besætte nye stillinger i forbindelse med, at centret overtager opgaver fra Statens Administration. 
- Generelt er vi altid på udkig efter kvalificerede ansøgere. Vi får løbende nye opgaver og har også afgang blandt det nuværende personale, og vi har tidligere lavet et arrangement for medlemmerne af HK MidtVest, hvor vi fik kontakt med nogle rigtig gode kandidater. Så når vi holder åbent hus som i aften, er der tale om en langsigtet investering. Vi får fortalt, hvem vi er som virksomhed, og vi får måske et jobmatch blandt de, der er mødt frem, forklarede direktør Hougaard-Enevoldsen og HR-partner Susanne Reinert.
De kunne fortælle de fremmødte ved arrangementet, der foregik tirsdag 23. august 2016, at arbejdsopgaverne hos ATP består af kundeservice på telefon og af sagsbehandling. 
Derfor skal ansøgerne kunne lide at yde en god kundeservice i telefonen, have en professionel og struktureret tilgang, interesse for det lovgivningsmæssige grundlag og skal kunne lide at arbejde med tal, da det er beløbsydelser, der bliver arbejdet med.

Attituden betyder mest

Medlemmer af HK MidtVest ved åbent hus arrangement hos Udbetaling Danmark i Holstebro.

HR-partner Susanne Reinert (til højre) tog medlemmerne med på rundvisning hos ATP i Holstebro.

- Som ansøger skal man kunne se sig selv i opgaverne hos os, og det vil vi gerne i ansøgning og CV kunne læse om, sagde Susanne Reinert.
- Ansøgerne skal gerne have en relevant kontoruddannelse - de kan også være uddannet i en bank eller hos et forsikringsselskab - det vigtigste er, at man er motiveret for at skulle arbejde hos os. Vi skal nok bygge på de kvalifikationer, ansøgerne kommer med. Vi har et udgangspunkt, der hedder: Hire for attitude, train for skills, uddybede hun.
Hos ATP i Holstebro bliver alle ansøgninger læst igennem med CV’et først. Derefter bliver der indkaldt til en første og dernæst anden samtale, inden der bliver taget referencer. Det er muligt at oprette en jobagent via Udbetaling Danmarks hjemmeside. Der er også mulighed for at lægge en ansøgning ind i en jobbank.
Kunderådgiver og tillidsrepræsentant Inge O. Christensen fortalte om arbejdsdagen hos ATP, inden arrangementet sluttede med rundvisning i den markante trekantede bygning på Hostrupsvej ved Ringvejen.

Brugbar viden med hjem

Sussie Sørensen

- Det er fedt, at HK MidtVest har sådan et arrangement. Det er noget helt andet at besøge arbejdspladsen end at kigge på en hjemmeside. Her har du også mulighed for at spørge ind, fortalte Sussie Sørensen.

I alt 66 medlemmer af HK MidtVest lagde vejen forbi Udbetaling Danmark i Holstebro.
To af dem var Sussie Sørensen og Jeanette T. Hansen, der begge syntes, at de fik brugbar viden med sig hjem.
- Jeg er uddannet butiksassistent og har været 16 år i Dansk Supermarked og skal nu finde noget andet og tænkte, at ATP kunne være en mulighed, fortalte Sussie Sørensen, 44 år og fra Holstebro, og fortsatte: 
- Jeg har haft masser af kundekontakt og vil kunne bruge mine kompetencer, og jeg synes, at arbejdet hos ATP lyder rigtigt spændende. Jeg er vant til at arbejde meget struktureret og kan fornemme, at det er det, man gør her.
- Det er fedt, at HK MidtVest har sådan et arrangement. Det er noget helt andet at besøge arbejdspladsen end at kigge på en hjemmeside. Her har du også mulighed for at spørge ind, sagde hun.

Kompetencer i spil

Jeanette T. Hansen

- Det, jeg har hørt, er spændende, og jeg kan bruge oplysningerne, når jeg skal skrive ansøgning og CV, forklarede Jeanette T. Hansen.

- Jeg blev færdig som administrationsøkonom i sommer og tænkte, at det ville være et rigtigt spændende arrangement at deltage i, fordi jeg med min uddannelse kan gå begge veje i forhold til det private og det offentlige, fortalte 24-årige Jeanette T. Hansen fra Viborg.

- Jeg har været i praktik på ydelseskontoret i Viborg Kommune og føler, at jeg har nogle kompetencer, som jeg kan bringe i spil, og jeg synes, at kundekontakten lyder meget motiverende. I det hele taget er det, jeg har hørt, spændende, og jeg kan bruge oplysningerne, når jeg skal skrive ansøgning og CV, forklarede hun.

ATP/Udbetaling Danmark

Udbetaling Danmark blev etableret som følge af en aftale i 2010 mellem Kommunernes Landsforening og den daværende regering. Her besluttede man at centralisere en del af de udbetalingsopgaver, som dengang blev varetaget i kommunerne.  

Regeringen valgte at overflytte en række opgaver med udbetaling af pension, boligstøtte, børnepenge og barselsdagpenge fra 98 kommuner til fem centrale Udbetaling Danmark-centre landet over.

Centrene, som bliver drevet af ATP, udbetaler i dag ca. 207 milliarder kroner om året til godt 2,3 millioner borgere. De ansatte besvarer omkring 2 millioner telefonhenvendelser og håndterer godt 1 million indkomne breve, blanketter og digital post. Fra centrene bliver der årligt sendt 9 millioner breve til danskerne.

Ansættelse Arbejdsmarked Jobbørs

Kulturelle og andre spændende medlemstilbud


Se HK Medlemsfordele

Følg HK MidtVest på Facebook


Se facebookside

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk