HK.dk logo

”Hos os var Dortes alder kun en fordel…”

29. august 2016  |  Midt Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Hvad gør du, hvis det job, du havde regnet med at have resten af dit arbejdsliv pludseligt forsvinder? Måske som Dorte, der var tæt på 50 år og gik i voksenlære? 

Mød Dorte og hendes arbejdsgiver Lotte, der har stor glæde af en moden ekspedient i Det Nye Refning Poulsen i Kerteminde – og læs mere om dine muligheder for at flytte dig rent fagligt, selvom dåbsattesten ikke er helt ny.
Dorte og hendes mand var begge ansat på Damixa i Odense. Her havde de planer om at blive indtil pensionsalderen. Det billede ændrede sig dog, da deres arbejdspladser blev flyttet til Østen. I dag har de begge fundet sig nye muligheder. Han med en SOSU-uddannelse. Hun med en butiksuddannelse – som voksenlærling:
   - Jeg startede egentlig med at tage en helt ny 9. klasse, da det var over 25 år siden, jeg sidst havde gået i skole. Derefter tog jeg en 10. klasse+, hvor der også er det, der svarer til 1.g med. Men hvad skulle jeg? Måske forretning, tænkte jeg, og spurgte Lotte, om hun ikke kunne bruge mig i praktik i tre uger. Det gik godt, og efter en HGV på ét år spurgte jeg Lotte, om hun tog elever. Det svarede hun i første omgang nej til, men vendte efter et par uger tilbage igen og tilbød mig en læreplads, fortæller Dorte Nygaard Rasmussen, der her tre år, ny uddannelse og en  helt ny branche senere har fået fast job hos Lotte Theilgaard i Det Nye Refning Poulsen.

Men hvad skulle jeg? Måske forretning, tænkte jeg, og spurgte Lotte, om hun ikke kunne bruge mig i praktik i tre uger.

Vil du vide mere om mulighederne for efter-/videreuddannelse? Så se mere på HK.DK/uddannelse 

”Hende her kan godt gå hen og blive god…”

Det nye refning poulsen

Lotte Theilgaard og Dorte Nygaard Rasmussen foran Det Nye Refning Poulsen i Kerteminde.<br>

   - Det var et rigtig godt sted at være i lære. For allerede fra dag 1 havde jeg et godt forhold til mine kolleger, havde noget medbestemmelse, var med på messer osv. Undervejs var jeg fire gange på skoleophold i Odense. Så det var spændende hele vejen igennem, og jeg kan kun opfordre andre til at gøre det, hvis de tænker på at tage en ny uddannelse, fortæller Dorte, mens Lotte giver sit positive bud på, hvorfor voksenlærlingeforløbet har været en succes for begge parter:
   - Da Dorte første gang henvendte sig, tænkte jeg, at der altid var travlt hos os om sommeren, og at vi derfor godt kunne bruge hjælpen. Men jeg tænkte også ret hurtigt, at ”…hold da op! Hende her kan godt gå hen og blive god”. 

...det var spændende hele vejen igennem, og jeg kan kun opfordre andre til at gøre det, hvis de tænker på at tage en ny uddannelse.


Passede ind i voksen butik

Dorte og Lotte på arbejde i butikken.

Dorte og Lotte på arbejde i butikken.

Lottes positive førsteindtryk viste sig at holde stik – og blev til en lærlingekontrakt med Dorte:
   - Jeg har en voksen butik, hvor kunderne også forventer en voksen dame bag disken og en god, gammeldags betjening, hvor det er op til os at hjælpe kunden med at finde noget, der klæder hende. Hos os var Dortes alder derfor kun en fordel, siger Lotte og fortsætter:
   - Dorte er virkelig blevet populær hos vores kunder. Vi andre griner lidt af, at kunderne er hendes veninder, fordi hun giver dem så meget omsorg, er helt nede på jorden og samtidig dygtig til at sælge. Og så synes vi alle sammen, at det er dejligt at arbejde sammen med hende…, slutter Lotte med et smil.

Karriereudvikling

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk