HK.dk logo

Ældre vil kommunikere digitalt med det offentlige

31. august 2016  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Unge foretrækker i mindre grad end ældre, at kommunikationen med kommuner og regioner foregår digitalt.

Langt flere ældre end unge opfatter deres it-kompetencer som dårlige. Ældre danskere over 56 år vil ikke desto mindre i højere grad end 18-34 årige danskere helst kommunikere digitalt med det offentlige. Det viser en ny undersøgelse fra Rambøll og Dansk IT.

Generelt foretrækker 51 procent af de ældre at kommunikere digitalt, hvor det kun gælder for 47 procent af de unge. Dette for mange overraskende resultat giver ifølge chefkonsulent Peter Pietras fra Rambøll anledning til overvejelser, fordi man i mange år har talt om de it-svage ældre som særligt udsatte for at blive koblet af, når det offentlige digitaliseres. 

- Nu viser det sig, at det tværtimod er de unge, der risikerer at blive koblet af. Ikke nødvendigvis fordi de mangler it-kompetencer, for dem mener de selv, at de har masser af, men måske snarere fordi de mangler erfaring i at kommunikere med det offentlige og har svært ved at forstå reglerne på områder som skat, boligstøtte eller kontanthjælp m.m., siger chefkonsulenten.

Uddannelse betyder mere end alder

Undersøgelsen viser også, at borgere med mellemlang eller lang uddannelse er de mest digitale – og de er markant mere digitalt orienterede end borgere med en kort videregående uddannelse. 

55 procent af borgerne med en mellem- og lang videregående uddannelse foretrækker digital kommunikation med det offentlige, hvor det kun gælder for 36 procent af borgerne med en grundskoleuddannelse. Digitalisering

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk