HK.dk logo

Bornholm var også med til OL

31. august 2016  |  IMI  |  Rani Bech Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Normalt interesserer Ann-Birgitte Nielsens venner sig ikke ret meget for hendes arbejde. Men det ændrede sig under sommerens OL.


Ann-Birgitte Nielsen og hendes chef Casper Poulsen står her med to af de diskos, der bliver produceret på Bornholm. En dag er de måske i hænderne på en medaljevinder. (Privatfoto)

For halvandet år siden havde økonomimedarbejder Ann-Birgitte Nielsen brug for nye udfordringer. Hun søgte et job hos Borntek.

Det er en mindre virksomhed på Bornholm, der laver dele til metalindustrien. Indenfor branchen er den selvfølgelig kendt for det, men produkterne er sjældent et samtaleemne henover hækken på solskinsøen.

- Jeg ville vide lidt mere om virksomheden, inden jeg skulle til samtale. Så jeg gik ind og kiggede på hjemmesiden. Så fandt jeg et afsnit, der handlede om, at en tidligere vinder ved OL havde fået en medalje i diskoskast – og at det var en diskos fra Borntek, han havde brugt til det kast. Det syntes jeg faktisk var lidt sjovt, fortæller Ann-Birgitte Nielsen.

Hun fik stillingen, og når vennerne lykønskede hende med det nye job, spurgte de ind til hendes nye arbejdsplads.

- De spurgte, hvad det for var en virksomhed og, hvad den lavede. Jeg fik mange mærkelige spørgsmål, fordi de ikke kendte Borntek, fortæller Ann-Birgitte Nielsen, og tilføjer grinende, at det gør de nok nu. 

Fra Bornholm til Rio

For i løbet af sommeren begyndte telefonen at ringe lidt oftere. Ann-Birgitte og hendes kolleger skiftes til at tage den. Og mange gange var det journalister, der var i den anden ende af røret. De havde opdaget, at nogle af de diskos, der blev kastet med ved OL i Rio, var produceret på Bornholm.

- Jeg synes også selv, at det er lidt vildt at tænke på. Det er min chef Casper, der egenhændigt står for produktionen. Så en diskos, han har stået med i hånden, er måske den, der har sikret en atlet en medalje. Det gør mig da lidt stolt på virksomhedens vegne, siger Ann-Birgitte Nielsen, som nu må svare på helt nye spørgsmål fra vennekredsen.

Selv har hun også fulgt lidt ekstra med, når der var diskoskast i fjernsynet.

- Når jeg har siddet og set det, har jeg tænkt, at det kunne være en diskos fra os, der blev kastet i dette øjeblik. Det er desværre sjældent, at kameraet viser diskossen så tæt på, at man med det samme kan se, om det er en fra os, siger hun. 

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk