HK.dk logo

HK Hovedstaden er også HK Grønland

01. september 2016  |  HK Service Hovedstaden Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

For ca. 4 år siden havde HK Grønland en ydmyg begyndelse med 0 registrerede tillidsvalgte, 0 registrerede arbejdsmiljørepræsentanter og ingen kendte aktive kontaktpersoner. Medlemstallet var der ikke rigtig styr på.


Siden da er HK Grønland vokset. Vi har nu 6 tillidsvalgte og næsten 50 medlemmer i Air Greenland og på Thulebasen alene. Medlemstallet i HK Grønland runder nu 100 medlemmer.
 
Olfert Kristensen fortæller om arbejdet med at opbygge HK Grønland.

- Vi har lavet en Facebook-side og en hjemmeside, hvor vi prøver at informere så godt som muligt. Før vi kaldte os HK Grønland, skulle folk i Grønland lede efter HK Service Hovedstaden for at få hjælp, og det var mildest talt ulogisk. Derfor ændrede vi navnet. Efterfølgende har det betydet, at nye medlemmer har haft meget lettere ved at komme i kontakt med os og vores netværk er blevet stærkere. Den primære kontakt foregår via Skype. Vi har løbende kontakt med tillidsvalgte både i DK og på Skype. Meget kontakt i Grønland foregår via Skype under alle omstændigheder, da de geografiske omstændigheder gør, at folk er spredt ud over et meget stort område.

Succes skyldes aktive medlemmer
Det er omkostningstungt at besøge Grønland og de store afstande gør, at HK Hovedstaden ikke kan være fysisk til stede i Grønland særlig ofte. HK Grønlands succes skal derfor primært tilskrives de aktive medlemmer, som gør fagforeningen nærværende ude på arbejdspladserne. Alle tillidsvalgte bliver introduceret til og trænet i den ”organiserende” kultur og er derfor ikke, i særlig høj grad, afhængig af service fra medarbejderes tilstedeværelse. Faglig konsulent Winnie Buchtrup og organiser Olfert Kristensen arbejder med HK Grønland. Opgaven består primært i at vejlede og hjælpe de aktive med at tage beslutninger. Og så er der naturligvis også faglige sager i ny og næ.

Olfert ser optimistisk på fremtiden for HK Grønland.

- Potentialet er rigtig stort. Servicebranchen er slet ikke dækket af nogen grønlandske fagforeninger. Der er ikke indgået overenskomster og det betyder, at branchen er præget af individuelle kontrakter, ingen pension, ingen videreuddannelse osv. Det vil vi gerne hjælpe med at gøre noget ved.

Kender DU nogen indenfor HK Privats område på Grønland, så del gerne HK Grønland med dem.  

 

Organisering

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk