HK.dk logo

Kun medlemmer får konfliktunderstøttelse

01. september 2016  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Har du kolleger, som ikke er medlem af en fagforening? Så er det måske en idé at fortælle dem, at de står svagt i tilfælde af en konflikt.


konflikt

Ved de kommende overenskomstforhandlinger skal fagforeninger og arbejdsgivere blive enige om dine arbejdsvilkår, herunder blandt andet pension, arbejdstid og mulighed for efteruddannelse.

Bliver de ikke enige, kan der opstå konflikt. Fagforeningerne kan varsle strejke, og arbejdsgiverne kan ligeledes varsle lockout. Og hvis det sker, er det en fordel at være medlem af HK/Privat - så vil du nemlig modtage konfliktunderstøttelse.

Konfliktunderstøttelsen fungerer som en kompensation for din løn i de måneder, strejken står på. Og som medlem vil du derfor ikke skulle bekymre dig om din økonomiske situation under en eventuel konflikt. Er du ikke medlem, vil du ikke være berettiget til støtten.

Kun medlemmer modtager støtte
For at være berettiget til konfliktunderstøttelsen skal du have været medlem af HK/Privat senest en måned før, strejken begynder.

Bliver du først meldt ind i varselsperioden eller under konflikten, og har du ikke betalt kontingent i mindst en måned før strejkens start, vil du ikke kunne modtage støtten.

- Så hvis du har en kollega, der ikke er medlem af HK, kan det være en ide at minde vedkommende om, at det er godt at være med i et fagligt fællesskab, som giver adgang til konfliktunderstøttelse, og som forhandler rammerne for de fremtidige overenskomster, siger Kim Jung Olsen, faglig chef i HK/Privat.

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk