HK.dk logo

Nu skal du selv booke tider til dine samtaler

02. september 2016 Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Nye regler betyder, at du fremover selv skal booke dine samtaler hos os, jobcentret eller anden aktør indenfor en frist. Det er vigtigt, at du overholder fristen, da det ellers kan have betydning for din ret til dagpenge.

Reglerne gælder ikke, hvis du får arbejdsmarkedsydelse.

Samtalerne med os

Rådighedssamtalen

Pligten til selv at booke, gælder for rådighedssamtalen. Du får et brev fra os på Mit HK. I brevet oplyser vi, at du skal booke din rådighedssamtale på Mit HK og inden for en frist. Det er vigtigt, at du overholder fristen, da du ellers bliver afmeldt jobcentret som ledig.

Bliver du afmeldt fordi du har overskredet din frist for at booke, kan du først få dagpenge igen, når du har tilmeldt dig som ledig på jobcentret.

Får du ikke vist ledige tider på Mit HK, så ring med det samme til ”Job og Vejledning” på 7011 4545. Så sørger vi for, at der bliver lagt ledige tider på Mit HK og du får en ny frist til at booke samtalen.

Cv-samtalen

Du skal til en cv-samtale senest 14 dage efter du er blevet meldt ledig. Du får et brev med en frist til at booke. Overholder du ikke fristen, indkalder vi dig i stedet til en bestemt dato.

Samtalerne med dit jobcenter eller anden aktør

Jobsamtalen

Pligten til selv at booke din samtale gælder for jobsamtalen. Når det er tid til en samtale, får du et brev. I brevet oplyser de, at du skal booke din samtale på Jobnet.dk og inden for en frist. Det er vigtigt, at du overholder fristen, da du ellers automatisk bliver afmeldt jobcentret som ledig.

Bliver du automatisk afmeldt fordi du har overskredet din frist, kan du først få dagpenge igen, når du har tilmeldt dig som ledig på jobcentret på Jobnet.dk. Når du tilmelder dig, vil du med det samme blive bedt om at booke en tid til jobsamtalen.

Får du ikke vist ledige tider på Jobnet.dk, skal du med det samme ringe til dem, der har indkaldt dig. De skal så stille flere tider til rådighed, og samtidig får du en ny frist til at booke.

Samtalen med både jobcenter eller anden aktør og os

Fællessamtalen

Skal du til en fællessamtale på jobcentret eller hos en anden aktør, bliver du indkaldt til en bestemt dato. Har du ønsket, at vi deltager, bliver vi også indkaldt af dem.

Særlige regler

Frikommuner

Bor du i en frikommune, kan der være særlige regler for om du selv skal booke jobsamtalen. Vi anbefaler, at du kontakter din kommune for noget vejledning.

Du har stadigvæk pligt til at booke din rådighedssamtale hos os selvom du bor i en frikommune.

Lige nu har Fredensborg, Fredericia, Gentofte, Gladsaxe, Odense, Odsherred, Vejle, Vesthimmerland og Viborg Kommuner status som frikommuner.

Fritaget for at booke samtaler

Du kan blive fritaget for selv at skulle booke samtaler hos os, jobcentret eller anden aktør. Det skal være nogle særlige omstændigheder som gør, at du ikke kan booke selv og derfor ønsker at blive fritaget.

Særlige omstændigheder:

  • Betydelige sproglige barrierer – manglende beherskelse af dansk.
  • Betydelig fysisk, kognitiv eller psykisk funktionsnedsættelse.

Du skal kontakte os, hvis du ønsker at blive fritaget for at booke rådighedssamtalen. Du skal kontakte jobcentret/anden aktør, hvis du ønsker at blive fritaget for at booke jobsamtalen.


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk