Ring til HK's fagforening

Når du har spørgsmål til ansættelsesvilkår, kontingent, medlemskab samt samtaler i Job og vejledning

7011 4545

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Skal vi ringe dig op?

Bestil et opkald, så ringer vi til dig i det ønskede tidsrum

Bestil opkald

Ring til HK's a-kasse

Når du har spørgsmål til dagpenge, feriedagpenge, efterløn, jobsøgning i EØS og selvstændig virksomhed

7010 6789

Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Skal vi ringe dig op?

Bestil et opkald, så ringer vi til dig i det ønskede tidsrum

Bestil opkald

Husk, at du også altid er velkommen til at skrive til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

HK.dk logo

- Forsvarsledelsen må vise, at vi trygt kan ytre os

05. september 2016  |  HK Stat  |  hk forsvarets landsklub  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information


Retningslinjer for ytringsfrihed er positivt, men først noget værd, når medarbejderne tør bruge dem. Det mener formand for HK Forsvarets Landsklub Tina Pihl Tingberg om forsvarsministerens beslutning om at indskærpe og tydeliggøre de ansattes ret til at ytre sig på egne og arbejdspladsens vegne.

I et interview i Forsvarsavisen nr. 6 2016 fortæller forsvarsminister Peter Christensen (V), at han har besluttet at indføre retningslinjer for at klargøre, hvordan man som ansat i forsvaret kan bruge sin grundlovssikrede ytringsfrihed. 

- Det er enormt vigtigt at understrege, at man som medarbejder i Forsvaret har den samme ret til ytringsfrihed som alle andre i dette land, siger han, og opfordrer medarbejderne til fortsat at ytre sig – at ’kalde en spade for en spade’.

Ministeren beslutning kommer efter et halvår, hvor emnet ytringsfrihed for forsvarets medarbejdere har været til heftig debat – afstedkommet af, at nogle følte sig truet med fyring fra forsvarschef Peter Bartram, fordi de havde kritiseret forsvarets ledelse på de sociale medier.  

Læs på dr.dk: Ballade i forsvaret: Ansatte føler sig truet af forsvarschefen

I en rapport 28. juli indskærpede Folketingets Ombudsmand, at truslerne var forkerte, og at forsvarets ansatte fuldt ud har ret til udtale sig kritisk om arbejdspladsen, når de gør det som privatpersoner.  Forsvarschefen har siden beklaget sagen og taget kritikken til efterretning. 

Læs på Politiken.dk: Forsvarschef sat på plads for trussel om at fyre åbenmundede soldater 

Ingen skal frygte at sige sin mening

Forsvars-HK’ernes formand, Tina Pihl Tingberg, finder det positivt – og påkrævet, at forsvarsledelsen nu vil indføre retningslinjer, som fastslår offentligt ansattes ret til at ytre sig og gør tydeligt, hvornår og hvordan man som ansat udtaler sig som privatperson og som repræsentant for forsvaret. Men hun understreger også, at retningslinjerne først har værdi, når de ansatte tør bruge dem. 

- Det er (derfor) yderst vigtigt, at Forsvarets ledelse viser alle medarbejdere, at vi trygt kan bruge vores ytringsfrihed som privatpersoner, også når det kommer til at mene noget om vores arbejdsplads. Samtidig skal man kunne fremføre problemer eller uhensigtsmæssigheder på arbejdspladsen uden frygt for repressalier internt, siger hun i en kommentar i Forsvarsavisen. 

Retningslinjerne er endnu ikke færdige og heller ikke drøftet med de faglige organisationer. Men de 6 forskellige fagforeninger, som kommenterer interviewet med ministeren, udtrykker alle, at de hilser de kommende retningslinjer og en konkret drøftelse heraf velkommen.  


Politik Arbejdsmiljø

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk