HK.dk logo

Velkommen til verdens bedste fag

06. september 2016  |  DL-F Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Nye studerende har netop taget hul på deres studier. Inden for DL-F’s område slår en neddimensionering på laborantuddannelsen og en lukket laborantskole i Aalborg for alvor igennem på årets optagelsestal for laborantuddannelsen – der viser en nedgang i optagne studerende fra 453 i 2015 til 402 i 2016. Og det er ikke nødvendigvis et dårligt tegn, mener DL-F.

Tallene viser nemlig en øget kamp om pladserne og dermed har samtlige skoler haft en adgangskvotient på karakteren 4,4 til 8,9 –  før de studerende kunne komme gennem nåleøjet til laborantuddannelsen.

- Selv med regionale forskelle bliver der også i fremtiden brug for laboranter. Og med den øgede kamp om pladserne kan man sagtens forestille sig, at det er topmotiverede studerende, der nu indtager øvelseslokalerne på landets laborantskoler, siger formand Susanne Bahne Hansen.

- De studerende har selvfølgelig en forventning om at kunne færdiggøre deres laborantuddannelse. Derfor er der fortsat brug for flere praktikpladser, da vi stadig oplever studerende, der efter 1 ½ år på skole mangler den sidste adgangsbillet til at kunne kalde sig laborant, forklarer formanden.

Ydermere viser miljøteknologuddannelsen en svag fremgang fra 44 studerende i 2015 til 47 studerende i 2016.

- Miljøteknologuddannelsen er stadig i sin spæde start. Ikke desto mindre er uddannelsen vigtig for fremtidens mange miljøopgaver og -udfordringer. Derfor er det glædeligt, at den stille og roligt viser en fremgang, afslutter formanden for DL-F, Susanne Bahne Hansen.

Og samtidig opfordrer DL-F de studerende til allerede nu at overveje at tage overbygningsuddannelsen til professionsbachelor, da fremtiden forhåbentlig viser, at de ekstra kompetencer er vejen frem inden for fremtidens laboratoriefag. 


Laboratorium og miljø Uddannelse

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk