HK.dk logo

Langtidsledige får job, når pisken droppes

07. september 2016  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

14 kommunale jobcentre har gennem et succesfuldt forsøg fået langtidsledige kontanthjælpsmodtagere ud på arbejdsmarkedet med gulerod i stedet for pisk.

Sanktioner, trusler og pisk duer ikke over for den langtidsledige kontanthjælpsmodtager. I hvert fald ikke, hvis hensigten er give denne gruppe af borgere fodfæste på arbejdsmarkedet. 

Sådan må konklusionen være, efter at 14 jobcentre som et forsøg har fået mulighed for at anspore aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere med gulerødder i form af frihed og tillid kombineret med et økonomisk incitament. Det skriver Avisen.dk.

Frivillig ordning med kontant incitament 

Forsøget hedder Dag-til-dag og er en frivillig ordning, der giver aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere mulighed for at tage småjob, hvor de kan beholde 70 procent af lønnen, uden at den bliver modregnet i kontanthjælpen.

Projektet, der er finansieret af en pulje på knap 23 millioner kroner fra Beskæftigelsesministeriet, har ifølge arbejdsmarkedsforsker og professor på RUC Bent Greve været succes. Professoren bygger sin vurdering på resultaterne fra Aarhus, Ballerup, Kalundborg og Sønderborg Kommuner, som Avisen.dk har gennemgået.

Hver 12. bliver selvforsørgende

De fire kommuner har i alt 487 deltagere med i forsøget og har tilsammen oplevet, at otte procent af deltagerne er gået fra at være aktivitetsparate til at blive selvforsørgende i løbet af halvandet år. 

- I forhold til at det er folk, som normalt er langt fra arbejdsmarkedet, så er det en ret pæn succesrate, siger Bent Greve til Avisen.dk. Han tilføjer, at guleroden helt klart virker bedre end pisken på området.

Også kommunerne anser Dag-til-dag projektet som en succes. Deltagerne ser det ifølge udviklingskonsulent i Ballerup Kommune Marie Nielsen som et udtryk for stor tillid, at det pludselig er rigtigt arbejde, som man får penge for.

Det er enten kontanthjælpsmodtageren selv eller kommunen, der skaffer de forskellige småjob, og ansættelsen skal ske på lige vilkår med alle andre borgere på arbejdsmarkedet.Social og beskæftigelse Arbejdsmarked

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk