HK.dk logo

Ny uddannelse gør medarbejdere til rådgivere

09. september 2016  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

En ny uddannelse til brugere af KMD Opus blander digitale færdigheder med rollen som facilitator og projektkoordinator. Deltagerne lærer blandt andet at håndtere forandringer og blive stærke rådgivere.

Arbejdsopgaverne for administrative medarbejdere i kommunerne har ændret sig markant i løbet af de seneste par år, og der er større krav til, hvad eksempelvis en lønkonsulent eller en økonomimedarbejder skal kunne. Mange funktioner i it-systemerne er blevet automatiseret, og medarbejderne skal i dag kunne jonglere med betydelige datamængder, rådgive og fungere som konsulenter for deres kollegaer på tværs af kommunen.

Derfor har KMD og UCN act2learn, som er en del af University College Nordjylland på baggrund af en undersøgelse blandt 247 kommunale ledere, lanceret en ECTS-givende uddannelse, der skal løfte rådgivningskompetencerne hos de administrative medarbejdere. I HK er man glade for de nye muligheder til medlemmerne.

Nye kompetencer er centralt

- Vores medlemmers jobprofiler er under hastig udvikling. Uddannelsen blander de digitale færdigheder med det formelle løft, som er vigtigt. Kommunernes effektiviserings- og digitaliseringsagenda kræver ændrede kernekompetencer, og derfor er efteruddannelse af medarbejderne helt centralt både for kommunerne såvel for de enkelte medarbejdere. I sidste ende giver det pote for alle parter at have så dygtige og kvalificerede ansatte som muligt, fortæller Christian Nyholm, uddannelseskonsulent i HK kommunal.

Bliv en stærk rådgiver

Uddannelsen er rettet mod de mere end 40.000 kommunale medarbejdere, som hver dag benytter eller er i berøring med de administrative systemer fra KMD, der går under navnet KMD Opus. Uddannelsen tager udgangspunkt i rollen som rådgiver, facilitator og projektkoordinator omkring anvendelse af et Enterprise Resource Planning-system (ERP). Ud over det digitale spor lærer deltagerne blandt andet at håndtere forandringer og blive stærke rådgivere. Certificeringen styrker de administrative medarbejderes evne til at varetage tværgående opgaver i kommunen og hjælpe med få styrket den personlige gennemslagskraft og blive bedre til dialog med de forskellige interessenter i kommunen. Uddannelsen gennemføres sideløbende med det daglige arbejde og består af 6-7 undervisningsdage, cases i undervisningen, hjemmeopgaver, action learning- og en eksamensopgave. Uddannelsen er ECTS-givende.

Lige nu er to pilothold i gang med uddannelsen, og til efteråret åbnes der for bred tilmelding blandt kommunerne.


HR, økonomi, it og stab

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk