Vi opdaterer it-systemerne

Vi opdaterer vores it-systemer i dag 19/9-20 kl. 09.00- 17.00, du kan derfor opleve, at du ikke kan logge ind i dette tidsrum.

Vi beklager ulejligheden.

HK.dk logo

8 tips til at tackle forandringer på jobbet

12. september 2016 Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Forandringer på arbejdspladsen er et grundvilkår på de fleste arbejdspladser. Det kan skabe utryghed og usikkerhed. Du får 8 tips til, hvordan du kan være med til at tackle og håndtere forandringer positivt og konstruktivt.

1: Opsøg information

Som medarbejder er man optaget af, hvad forandringen betyder for en selv. Det er en god ide at søge information hos ledelsen og stille spørgsmål, f.eks.: Hvad betyder forandringen for mig? Hvad kræver forandringen af mig?, Skal jeg arbejde sammen med andre kolleger, end dem jeg plejer at arbejde sammen med?, Har jeg brug for andre kvalifikationer, end dem jeg allerede har?, Hvilke muligheder har jeg for at påvirke processen?

2: Hold møder

I kan holde møder i jeres team/afdeling sammen med jeres leder, hvor I kan fortælle om jeres følelser, bekymringer og forbehold over for forandringerne. Men husk, at det er vigtigt, at møderne ikke udvikler sig til negative diskussioner. Møderne kan i stedet bruges til at diskutere, hvordan I kan få det bedste ud af forandringerne i fremtiden.

3: Individuelle møder

Hvis du føler, at du ikke har mulighed for eller tør stille spørgsmål i en stor forsamling på personalemøder eller andet, kan du opfordre til, at din leder åbner op for individuelle møder. Her kan I også tale mere specifikt om dine forventninger til forandringen og din rolle i virksomheden fremover.

4: Søg indflydelse

Som medarbejder kan du bidrage aktivt til en forandring ved at stille spørgsmål, give udtryk for bekymringer, komme med forslag og alternative løsninger. Når du søger indflydelse i forandringsprocessen, kan du påvirke processen og din egen fremtidige rolle i organisationen.

5: Støt hinanden

Gensidig tillid bidrager til jobtilfredshed og engagement i forandringerne. Derfor kan en kultur, hvor I hjælper og støtter hinanden, være med til at opbygge tillid og gavne arbejdsklimaet i forandringsprocesser.

6: Udviklingsområder

Forandringer kan medføre nye jobfunktioner. Overvej derfor, hvilken træning og efteruddannelse der er brug for for at opfylde kravene i de nye jobfunktioner. Når du har ledelsens information om, hvilke kompetencer virksomheden har behov for i fremtiden, kan du byde ind med, hvilke kvalifikationer og evner du gerne vil udvikle. På den måde får du indflydelse på, hvilken retning karrieren skal gå.

7: Overgangsritualer

Et overgangsritual markerer overgangen fra et stadium til et andet og kan bruges til at fejre gode resultater og sætte nye mål. Et overgangsritual kan f.eks. være en middag for hele jeres afdeling eller gruppe.

8: Sociale aktiviteter

Hvis I er en ny sammensat gruppe, kan sociale aktiviteter være med til at sikre, at alle i gruppen føler sig som en del af helheden.

Læs meget mere om Forandringer på jobbet her.


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk