HK.dk logo

Det vil HK/Privat kæmpe for i dine overenskomst

15. september 2016  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Flere skal have gavn af overenskomsternes goder. Og de skal indeholde udvidet adgang til efter- og videreuddannelse og mere indflydelse på arbejdstiden.


OK logo

HK/Privats medlemmer skal have udvidet adgang til efter- og videreuddannelse for at sikre sig kompetencer til et omskifteligt arbejdsmarked.

Trivslen skal sikres ved, at medlemmerne får større indflydelse på, hvordan arbejdstiden bliver tilrettelagt. Ligesom den skal være fleksibel i forskellige faser af arbejdslivet – fx for børnefamilier og seniorer.

Og så skal flere have adgang til overenskomsterne ved afvikling af 50 %-reglen og udvidelse af dækningsområdet.

Medlemmer skal udvikle sig hele tiden
Det er nogle af hovedpunkterne i de temaer og krav, som HK/Privats sektorbestyrelse i sidste uge udtog til overenskomstforhandlingerne i 2017.

- Vi er meget optaget af, at alle vores medlemmer får mulighed for at udvikle sig hele tiden. Både så de kan fastholde deres nuværende job eller gribe ud efter nye og ofte mere komplekse jobfunktioner, siger Simon Tøgern, formand for HK/Privat, om grunden til, at uddannelse igen er på dagsordenen ved denne omgang overenskomstforhandlinger.

Mere indflydelse på arbejdstiden
Arbejdstidstemaet handler om, at HK/Privats medlemmer skal have bedre mulighed for at få et arbejds- og familieliv sammen.

- Det handler ikke bare om kortere arbejdstid, men om indflydelse på, hvordan den aftalte arbejdstid bliver placeret. Når vi snakker fleksibilitet på arbejdsmarkedet, så er det meget ofte ud fra arbejdsgiverens synsvinkel. Men det skal altså gå begge veje, siger Simon Tøgern.

HK/Privats temaer og krav bliver nu sendt videre til forhandlingskartellet CO-industri, som forhandler de store og toneangivende overenskomster på industriens område. CO-industri udvælger kravene ud fra alles ønsker, så der kommer også andre emner med. De forhandlinger begynder lige efter nytår. Først når de er afsluttet, begynder HK/Privat for alvor at forhandle alle de øvrige overenskomster.

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk