HK.dk logo

HK: Liberalistisk ideologi underdrejer velfærden

15. september 2016  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Faglighed og professionalisme bliver under Venstreregeringen tilsidesat til fordel for en ideologisk tilgang til velfærden, vurderer HK Kommunals formand Bodil Otto.

Kontanthjælpsloft og 225-timers-regel, der begge træder i kraft den 1. oktober, er blot to af de seneste eksempler på en mærkværdig liberal idé om, at sanktioner, trusler og pisk gør mennesker raske eller arbejdsmarkedsparate. Sådan lyder det fra HK Kommunals formand Bodil Otto i et større indlæg i netavisen piopio.dk. 

Men pisk og sanktioner duer ifølge Bodil Otto ikke.

- Det har vores professionelle ansatte på landets jobcentre længe vidst. Alligevel har regeringen gennemtrumfet piskepolitikken i en grad, så også de ansatte tilbydes helt urimelige arbejdsvilkår, mener Bodil Otto, der peger på, at mangelfulde eller ufærdige it-systemer betyder, at sagsbehandlerne nu skal gennemgå 150.000 sager manuelt. 

Private løsninger dumper

Man kan i det hele taget få den tanke, at der er tale om en liberal masterplan, der har til mål at gøre vilkårene for den offentlige velfærd så ringe, at borgerne til sidst efterspørger private løsninger, lyder det fra HK Kommunal-formanden. 

- Problemet er, at private løsninger på mange velfærdsområder gennem de senere år simpelthen har vist sig ikke at virke for borgerne i et moderne velfærdssamfund. På områder som for eksempel hjemmepleje og beskæftigelsesindsats har vi set mange eksempler på, at private har fejlet fuldstændigt med store såvel økonomiske som menneskelige omkostninger til følge, skriver Bodil Otto i sit indlæg, der slutter med følgende appel:

- Jeg ser nødig velfærden som en brik i en gang politisk skakspil. Men nedskæringer og stramninger er som brun sæbe til den liberalistiske glidebane. Jeg ser frem til, at alle, der vil velfærdssamfundet godt, vil arbejde stenhårdt på at få den liberalistiske drejebog fjernet fra de fælles løsninger, der binder vores samfund sammen.Politik

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk