HK.dk logo

Jobcentre rykker massivt på virksomhederne

15. september 2016  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Landets virksomheder får mere og bedre sparring fra jobcentrene, når det gælder skabelse af job til såvel danske ledige som flygtninge. De ansatte i beskæftigelsesindsatsen leverer varen selv under svære betingelser, mener HK Kommunal.

Efter den seneste beskæftigelsesreform spiller jobcentrene en nøglerolle i at sikre, at ledige og virksomheder finder hinanden. Og jobcentrene og deres medarbejdere har i den grad har taget opgaven på sig.

Jobcentrenes samarbejde med landets virksomheder kører nemlig i højere og højere gear. 95 procent af kommunerne har opnået samarbejde med flere virksomheder i løbet af det seneste år. Og 87 procent har højnet deres kvalitet i samarbejdet med virksomhederne. Det viser en ny undersøgelse fra KL.

Stor respekt

Undersøgelsens resultater bekræfter HK Kommunals næstformand, Mads Samsing, i, at de ansatte i beskæftigelsesindsatsen trods vanskelige betingelser til fulde har indfriet forventningerne til den nye beskæftigelsespolitik.

- Medarbejderne har leveret et rigtig flot stykke arbejde for at leve reformens intentioner om tættere kontakt til virksomhederne ud i livet. Og det har de vel at mærke gjort i en meget turbulent tid, hvor den ene reform har afløst den anden i et rasende tempo, der har givet urimelige vilkår. De fortjener stor respekt, siger Mads Samsing. 

Indsats for fremtiden

Også tidligere minister Carsten Koch, der har stået fadder til flere beskæftigelsesreformer, er særdeles opmuntret af tallene fra undersøgelsen.

- De lover godt for den fremtidige beskæftigelsesindsats. Tallene i undersøgelsen bekræfter mit indtryk fra jobcenterchefer og kommunalpolitikere, som var glade for de anbefalinger, som vi kom med i udvalget. Det fremgår nu af de tørre tal, at de har taget det alvorligt, og det glæder mig, siger Carsten Koch til KL’s nyhedsbrev Momentum.

I erhvervsorganisationen Dansk Industri (DI) melder underdirektør Steen Nielsen sig i rækken af aktører, der ser positivt på undersøgelsens resultater. Social og beskæftigelse

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk