HK.dk logo

Ledere har også brug for ledelse

15. september 2016  |  HK Kommunal  |  Chefgruppen  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Det skorter ikke på ledernes forventningerne til deres egen chef. I hvert fald ikke hvis man spørger lederne. Men forventningerne går også den anden vej, viser ny undersøgelse fra Væksthus for ledelse.

- Ledere skal selv kunne tåle en hårdere ledelse. Når man leder medarbejdere, skal man nok have et større empatisk gen. Men mellem ledere er der sjældent tid til at pakke ting ind.

Sådan siger en af cheferne i en ny publikation fra Væksthus for Ledelse. Formålet med pjecen ”Kære chef! Kære ledere!” er at beskrive god ledelse af ledere, herunder hvad ledere forventer af deres chefer og vice versa.

- Man skal passe på med at tro, at bare fordi man er leder, så har man ikke brug for ledelse. Ledere har også behov for at blive ledt godt. Lederne forventer, at der er et ledelsesrum og tillid fra deres chefer. Men det kræver, at lederne respekterer de rammer, der er sat for deres ledelse og forvalter friheden ansvarligt og med blik for organisationens strategiske retning, udtaler Solvejg Schultz Jakobsen, sekretariatschef i KL og formand for Væksthus for Ledelse.

Lettere at lede ledere

Cheferne giver i undersøgelsen udtryk for, at det som regel er lettere at lede ledere end at lede medarbejdere, fordi de typisk har en større forståelse af den politiske dagsorden, den strategiske retning og behovet for nytænkning. De ved, hvornår noget ikke er til diskussion og påtager sig gerne et større medansvar for at føre politiske beslutninger ud i livet.

Chefer og ledere har en grundlæggende fælles forståelse af og sprog for ledelse. Dermed er det ofte også lettere for dem at komme på bølgelængde.

- Lederne har brug for, at deres chef er tilgængelig for sparring, feedback og rådgivning. Og at chefen har en kort reaktionstid. For at det skal lykkes, kræver det, at lederne er gode til at sortere i, hvad de beder om hjælp til, hurtigt kommer til sagens kerne og også bruger lederkollegerne til sparring. Ellers risikerer de at drukne deres chef, fortæller Bodil Otto, formand for HK Kommunal og næstformand i Væksthus for Ledelse.

Se hele publikationen her.


Ledelse

Ring til karrieretelefonen på 3330 4460


coaching for erfarne og nye ledere

Se dine muligheder

coaching for erfarne og nye ledere


Se dine muligheder

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk