HK.dk logo

Se, hvor meget dit ministerium får i flyttepenge

15. september 2016  |  HK Stat  | 

HK Stat har fået indsigt i de samlede beløb afsat til udflytning af statslige arbejdspladser i de kommende år. I alt 120 millioner til udflytning i 2017, lyder det i regeringens forslag til finanslov. Slet ikke nok, mener HK Stats næstformand Peter Raben.

120 millioner kroner i 2017, 60 millioner i 2018 og 5 millioner i 2019. Sådan ser regnestykket for statens udflytning ud ifølge regeringens forslag til finanslov, der i disse uger debatteres heftigt på Christiansborg. 

HK Stat har bedt Finansministeriet om et samlet overblik over penge til udflytning i de kommende år, og i grafikken herunder kan du se, hvor mange penge, der er afsat til dit ministerium.  

I februar udtalte finansminister Claus Hjort Frederiksen til Ritzau, at "vi har afsat 400 millioner kroner i 2016. Det, der måtte være af udgifter i 2017, kommer på næste års finanslov."

Nu lægger finansministeren så op til ikke at videreføre puljen med 400 nye millioner i 2017, men i stedet afsætte samlet 186 millioner over de næste 4 år. Samlet set er der altså afsat 586 millioner til statens flytteplaner fra 2016-2020. Dertil kommer, at der skal findes et endnu ukendt beløb til Udlændingestyrelsen, og dermed kommer ministerierne til selv at betale en stor del af regningen for flytningen. Det er slet ikke nok, mener HK Stats næstformand Peter Raben.

- Udflytningsplanen går nu fra at være underfinansieret til at være en decideret sparerunde. Regeringens besparelser og håndtering af sagen har betydet, at mange medarbejdere er rejst, og det rammer nu borgerne, siger han.

Ministerierne skal selv finde 55 procent af regningen

Finansministeriet regnede i februar ud, at den samlede regning for udflytning af de knap 4.000 job vil løbe op i 944 millioner kroner plus et endnu ikke offentliggjort millionbeløb til at bygge et nyt domicil til Udlændingestyrelsen, der skal flytte 375 årsværk til Næstved. Heller ikke det regnestykke kommer med statsgaranti, mener Peter Raben. 

- Det virker som om, Finansministeriet har skruet på alle knapper for at vise et samlet tal for flytningen på under en milliard. Men der er risiko for, at regningen kommer til at vokse. Og det kan betyde nye besparelser i de kommende år, advarer han. I februar meddelte Erhvervs- og Vækstministeriet, at ministerierne vil få dækket omkring 45 procent af regningen for at flytte. Resten af pengene – de 55 procent – skal de selv finde.

- Danmark har brug for, at udflytningen bliver en succes. Men de massive besparelser giver en dårlig start for de nye arbejdspladser, der starter med enorme sagsbunker. Der er ingen tvivl om, at der bliver ansat mange nye dygtige folk rundt i landet, men når specialister med mange års erfaring stopper, tager det tid at lære de nye op.

Sparerunde kan ende med milliardregning

HK Stat har flere gange advaret mod at sende regningen med i flyttebilen og dermed risikere forringelser i service for borgerne på langt sigt.

- På eksempelvis arbejdsskadeområdet og i Ankestyrelsen kan længere sagstider ramme svage borgere, og på landbrugsstøtte-området rammer besparelserne erhvervslivet. I værste fald kan Danmark blive dømt til at betale EU-milliarder tilbage, hvis vi laver for mange fejl. Det kan altså blive meget dyrt og undergrave velfærden, at regeringen nægter at investere mere i udflytningen, siger Peter Raben.

anmærkninger

Kilde: Finansministeriet

HK Stat har fået denne oversigt fra Finansministeriet, hvor du kan se, hvor mange penge finanslovsforslaget rummer til flytning. Og hvordan de skal fordeles mellem ministerierne.

Fakta om udflytning

Ministerierne får i gennemsnit medfinansiering for ca. 45 pct. af de samlede transaktionsomkostninger. Det betyder samtidig, at de selv skal finde de resterende midler inden for deres eksisterende økonomiske rammer over de næste år. 

Ministerierne har haft mindreudgifter i størrelsesordenen 4 mia. kr. om året de seneste år. Disse midler kan i nogen grad omprioriteres til at dække udflytningsomkostningerne. 

Det er ikke den udflyttede institution, der nødvendigvis kommer til at bære den samlede merudgift. Det er derimod ministeriet som helhed, som skal finde frie midler inden for eget område.

I lyset af, at udgifterne primært falder over de næste 3 år, har regeringen besluttet at fordele den afsatte reserve på 400 mio. kr. i 2016 over flere år. 

Kilde: Erhvervs- og Vækstministeriet: Udflytning af statslige arbejdspladser
Udflytning Politik

Nyheder om udflytning


Staten mod HK og Helle fra Randers: HK Stat vil anke afvist flyttesag til Højesteret

09. marts 2018  | HK Stat

I en længe ventet dom afviser Vestre Landsret at behandle den principielle sag om, hvorvidt det var en væsentlig ændring for et medlem af HK Stat, da hendes job flyttede til Hjørring. HK Stat vil søge om tilladelse til at anke sagen.


Staten mod Helle, HK og 180.000 statsansatte

14. februar 2018  | HK Stat

Er det en væsentlig ændring af dit job at få 183 kilometer længere til og fra arbejde? Ja sagde byretten, hvor HK Stat først vandt den principielle sag. Staten ankede, og derfor måtte HK Stat sammen med "180.000 statsansatte" i Landsretten for at værne om medlemmernes vilkår.


180.000 statsansatte bag HK Stat i højprofileret flyttesag

08. februar 2018  | HK Stat

HK Stat får nu opbakning fra alle 180.000 statsansatte i en principiel ankesag om, hvor langt statsansatte skal tåle at flytte. HK Stat fik byrettens ord for at det var en væsentlig ændring for et medlem, da Statens Administration flyttede fra Viborg til Hjørring. Fredag kommer ankesagen for landsretten.


Kæmpechok for medarbejderne - Miljøstyrelsen flytter igen

23. januar 2018  | HK Stat

Uforståenhed og undren hos HK'erne i Miljøstyrelsen. Endnu engang skal de omstille sig. På trods af chokket var det nogle meget velovervejede medlemmer, som mødte faglig konsulent Stig Raff til medlemsmødet.


4.024 job flytter i længe ventet runde

17. januar 2018  | HK Stat

Godt 4.000 job skal placeres rundt i landet. Den allerede kendte flytteplan i Skat og nye job i forsvaret tæller med, så omkring 1.800 fik onsdag besked om, at deres job flytter.


HK Hovedstaden er klar til ny flyttebølge

17. januar 2018  | HK Stat  | Hovedstaden

HK Stat i hovedstaden forbereder sig på mange telefonopkald fra medlemmer og ekstra besøg på flytteramte arbejdspladser. Ny flytteplan kommer i dag 17. januar 2018.


10.000 kroner ekstra til ledige efter udflytning

05. januar 2018  | HK Stat

En statsansats job er blevet 10.000 kroner mere værd. Det viser indholdet i et nyt sæt regler om vilkårene for blandt andre dem, der må ud og finde andet arbejde, når deres job bliver udflyttet.


Regeringen udskyder ny samlet flytteplan

14. december 2017  | HK Stat

Der bliver ikke som varslet præsenteret en ny samlet runde flytning af statslige arbejdspladser før jul, men medarbejderne i Skat har i dag fået besked om deres flytninger.


HK'er i høring om flytning af statsjob: For fedtet

07. december 2017  | HK Stat

Landdistrikter og borgmestre vil have langt flere statslige arbejdspladser flyttet væk fra hovedstaden. Husk, at det har konsekvenser, og at flytningerne er underfinansierede, sagde Rita Bundgaard til politikerne ved høringen på Christiansborg 5. december 2017.


Statsrevisorer vil have grundig undersøgelse af udflytning

13. oktober 2017  | HK Stat

Hvad er konsekvenserne når 3.900 statslige arbejdspladser flytter? Hvad betyder en flytning for driften? Hvad er de samlede omkostninger? De spørgsmål skal Rigsrevisionen nu undersøge. HK Stat-formand ser frem til svarene, men efterlyser her og nu-evaluering, før næste flytterunde begynder.


 Se alle nyheder

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Åben i dag 08-16

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Åben i dag 08-16

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk