Vi opdaterer it-systemerne

Vi opdaterer vores it-systemer i dag 19/9-20 kl. 09.00- 17.00, du kan derfor opleve, at du ikke kan logge ind i dette tidsrum.

Vi beklager ulejligheden.

HK.dk logo

Få syv gode råd til, hvordan du bedst tager imod en ny kollega

15. september 2016  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information


HK/Privat har en gratis kursusdag om at tage imod nye kolleger for medlemmer, som arbejder med HR. Men også alle andre kan hjælpe med at tage godt imod en ny kollega


7 tips til ny kollega

Din nye kollega skal have en rigtig god start i jeres nye virksomhed. Men hvordan sørger man egentlig for det?

Det er selvfølgelig i høj grad en opgave for ledelsen og HR-medarbejderne. Men selv om du ikke arbejder med HR, kan du også være med til at sikre, at din nye kollega får en så god start som mulig.

Trine Gimeno, ekspert i introduktion af nye kolleger, og ejer af virksomheden Onboarding, som rådgiver virksomheder om emnet, giver her syv gode råd til, hvordan man bedst tager imod en ny kollega.
  1. Sørg for blomster og morgenmad den første dag. Ligesom skrivebordet skal være klar fra start af.
  2. Udnævn en særlig ’buddy’, der tager sig af den nyansattes sociale og faglige introduktion. Det er dog ikke kun ’buddyens’ ansvar, at den nye føler sig velkommen. Det er en fælles forpligtelse, men det være rart, at blive matchet med én, man altid ved, at man kan gå til. 
  3. Inviter til, at den nyansatte noterer sig, hvad han eller hun undrer sig over omkring virksomhedens generelle struktur og gøremåder. Det en glimrende mulighed for at få nye øjne på vante arbejdsgange. 
  4. Sæt den nye kollega ind i arbejdspladsens uskrevne sociale spilleregler. Lav eventuelt en frokostrotation i starten, så den nyansatte kommer til at lære så mange som muligt at kende fra starten af.
  5. Det kan være en god idé, at man i løbet af den første arbejdsuge planlægger et socialt arrangement, så den nye på en uformel måde lærer de nye kolleger at kende.
  6. Giv den nye medarbejder adgang til materiale, som giver hjælp til selvhjælp. Det kan være digitale læringsværktøjer eller simple checklister i PDF.
  7. Lav et introforløb, der er tilpasset den nyansattes jobfunktion og personlighed. Folk er forskellige. Der er fx forskel på, om man har lyst til at den store præsentationsrunde første dag eller gerne vil vente. Så spørg den nyansatte, hvad han eller hun foretrækker. 

Kilde: ”En god jobstart giver glade og motiverede kollegaer” – interview med Trine Gimeno i HK/Privatbladet nummer 8, september 2016.

Kom med på efterårets HR-dag

HK/Privat holder HR-dag med titlen ’Tag godt imod fremtidens medarbejdere’, hvor blandt andet ekspert i introduktion i nye kolleger Trine Germino holder workshop. HR-dagene bliver holdt i november i henholdsvis København, Viborg og Odense.

Læs mere og tilmeld dig i København den 1. november her

Læs mere og tilmeld dig i Viborg her

Læs mere og tilmeld dig i Odense den 15. november her

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk