HK.dk logo

Valdemars nye ejere slipper ikke for overenskomst

15. september 2016  |  Sjælland Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Da en del af Hospitalet Valdemar i Ringsted fik nye ejere, ville de af med HK-overenskomsten. Det fik de ansatte og HK/Privat Sjælland sat en stopper for


OK logo

Da Aleris-Hamlet i marts købte dele af privathospitalet Valdemar i Ringsted, gik der ikke længe, før de nye ejere prøvede at frasige sig overenskomsten for de HK-ansatte. 

Et farvel til overenskomsten ville også kunne betyde farvel til de goder, som overenskomsten giver dem ret til. Det er blandt andet den sjette ferieuge, fritvalgskonto, pension og bedre barselsforhold, end de minimumsrettigheder, der er i loven.

De nye arbejdsgivere ville bruge den udskældte 50 %-regel til at komme af med overenskomsten (mindst 50 % af de ansatte i HK-jobs skal være HK-medlemmer, for at HK kan rejse overenskomstkrav). 

Mange nye medlemmer gav OK
Det er nemlig ikke en selvfølge, at overenskomsten følger med, når en virksomhed skifter hænder. Heller ikke selvom begge arbejdsgivere er medlemmer af den samme arbejdsgiverorganisation, i dette tilfælde Dansk Erhverv. 

Men tillidsrepræsentanten og HK/Privat Sjælland var forberedte.

- Derfor tog vi flere runder på virksomheden og fortalte de ansatte om situationen, både HK-medlemmerne og de uorganiserede. Medarbejderne kunne godt se værdien i at beholde overenskomsten, så vi fik mange flere medlemmer end 50 procent. Det betød, at overenskomsten kom i hus igen, fortæller Kurt Jørgensen, formand for HK/Privat Sjælland.

Tag fat i HK, hvis arbejdspladsen skifter ejer
Derfor er det en god idé at gøre som tillidsrepræsentanten på Hospitalet Valdemar og ringe til HK, hvis den virksomhed, du er ansat i, står til at blive solgt.

- Jo før vi får at vide, at der er noget i gære, jo hurtigere kan vi planlægge indsatsen for at beholde overenskomsten, siger Kurt Jørgensen.

- Mange, især uorganiserede, kender ikke 50 %-reglen. Derfor er det ekstra vigtigt at forklare dem, hvorfor en indmeldelse i HK både hjælper dem selv og kollegerne til at fastholde eller få en overenskomst, siger hun.

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk