HK.dk logo

Digitaliseringsstyrelsen: IT gør det ikke alene

16. september 2016  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Hvis loven og reglerne er for komplicerede, så får man også alt for komplicerede it-systemer. Så husk at kigge på lovgivningen inden I høster gevinster, lyder det.

Forestil dig, at du skal sejle over Storebælt. Reglerne tilsiger, at man udelukkende må lade sig transportere via sejldrevne fartøjer. Men inde i havnen kan du vælge mellem både en traditionel sejljolle og en lynhurtig motorbåd.

Det dilemma vil vicedirektør i Digitaliserigsstyrelsen, Rikke Hougaard Zeeberg gerne have politikerne til at tænke på, når de tænker digitalisering.

- It-systemer er sjældent svaret i sig selv, hvis vi ikke samtidig kigger på de regler, der skal ligge til grund for systemet. Hvis reglerne er for komplicerede, bliver det en umulig opgave at udvikle og administrere et it-system, der skal kunne håndtere dem, skriver hun i en klumme på Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside.


Gevinster kræver lovgivningsmæssigt fundament

Koncentreret kvinde ved computer

- Betingelsen for, at vi kan opnå de potentielle gevinster, er imidlertid, at digitaliseringen bliver skabt på et solidt lovgivningsmæssigt fundament, lyder det i indlægget fra Rikke Hougaard Zeeberg, som nævner, at denne gensidige afhængighed er der taget højde for i den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi 2016-2020.

Vicedirektøren påpeger, at det især er i forbindelse med selvbetjeningsløsninger og automatiserede sagsbehandlinger, at der kan være potentielle gevinster. Men at det kræver tilpasset lovgivning.

- Det betyder, at vi skal undersøge nærmere, hvilke udfordringer reglerne i bl.a. forvaltningsloven og persondataloven giver med henblik på at finde frem til mulige tekniske eller juridiske løsninger.

Læs hele Rikke Hougaard Zeebergs indlæg hos Digitaliseringsstyrelsen.

HR, økonomi, it og stab Ydelse og borgerbetjening

nyheder fra fagområdet


Barsk kritik af personlighedstest

06. september 2020  | HK Kommunal  | Chefgruppen

Personlighedstest ved ansættelser er det samme som at sætte folk i bås og nærmest bede dem om ikke at forandre sig. Sådan lyder det fra erhvervspsykolog Lars Lundmann, der er meget kritisk over for brugen af sådanne test.


Svært at se om der bruges færre konsulenter

30. august 2020  | HK Kommunal

Det offentliges forbrug af eksterne konsulenter er under kritisk lup, og i økonomiaftalen blev det aftalt, at kommuner og regioner samlet skal spare 600 mio. kr. på det område. Men det er næsten umuligt at opgøre, vurderer rapport.


Bliv klogere på indkøb og den nye strategi

24. august 2020  | HK Kommunal

Med afsæt i KLs nye indkøbsstrategi afholder HK Kommunal et webinar 10. november, som går tæt på tankerne og ikke mindst, hvad den får af betydning for indkøbsmedarbejdere.


GDPR skal kigges efter i datasømmene

04. maj 2020  | HK Kommunal

KL har længe presset på for at få evalueret GDPR og databeskyttelsesreglerne, og nu efterkommer justitsministeriet ønsket. Men KL ønsker også reglerne set efter i EU – og har selv to nye forslag til forbedringer.


 Se alle nyheder

netværk om it og digitalisering i kommuner og regioner


Find os på Facebook

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk