HK.dk logo

Jobordning for flygtninge starter sløvt

21. september 2016  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

De første kommuner er klar med jobforløb for flygtninge, men mange oplever udfordringer. Der er langt til at realisere ambitionen i forårets trepartsaftale om at skaffe hver anden flygtning i job.

Siden 1. juli har det været muligt for offentlige og private virksomheder at ansætte flygtninge i et af de såkaldte IGU-forløb. IGU (Integrationsgrunduddannelsen) udgør krumtappen i forårets trepartsaftale om bedre integration på arbejdsmarkedet. Men den nye ordning har svært ved at komme ud af startboksen.

Indtil videre har kun få kommuner oprettet IGU-forløb, og flere kommuner melder om begrænset eller ingen interesse fra det lokale erhvervsliv. Det viser en rundspørge blandt 21 kommuner foretaget af Altinget.dk.  

Ifølge Aalborg-borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S), som er formand for erhvervs- og beskæftigelsesudvalget i KL, er det for tidligt at drage nogen konklusioner om udbredelsen af IGU.

- Vi er stadig i en opstartsfase, og i KL håber og forventer vi, at IGU bliver en ordning, der får stor udbredelse, når den først er kommet rigtigt i gang, siger han til Altinget.dk.

Ordning mangler markedsføring

IGU-forløbene mangler ifølge direktør Lars Larsen fra analysefirmaet LG Insight især en mellemmand, der kan markedsføre ordningen og servicere de virksomheder, der viser interesse for at oprette IGU-forløb.

Esbjerg Kommune ligger sig i front blandt de adspurgte kommuner med indtil videre seks oprettede IGU-aftaler. Men her er man også gået ivrigt til værks og ansatte allerede 1. juni en konsulent med det ene formål at udbrede IGU-ordningen.

Trepartsaftalen rummer ikke nogen konkrete måltal for antallet af IGU-forløb. Men aftalen er forsynet med en hensigt om, at hver anden flygtning og familiesammenførte skal i job.Social og beskæftigelse Politik

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk