HK.dk logo

Politikerne i Silkeborg svigter demokratiet

22. september 2016  |  Østjylland Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

"Spørg om alt, hvad du vil", lød det i indkaldelsen til borgermøde i Silkeborg i aftes. Men politikerne havde allerede få timer inden indgået budgetaftale. -Det er en rystende arrogant tilgang at have til borgerne og demokratiet, lyder det fra HK Østjylland.

I går mødte en stor gruppe borgere og repræsentanter fra byens faglige organisationer op til møde om næste års budget i Silkeborg. "Spørg om alt, hvad du vil", lød det i indkaldelsen. Men inden mødet for alvor gik i gang, meddelte politikerne, at de netop havde indgået en aftale om næste års budget. 

- Vi blev noget forundret. Rigtig mange HK'ere var mødt op med spørgsmål til politikerne, fordi det netop er HK-området, politikerne primært havde i spare-kikkerten. Derfor undrer vi os meget over, at politikerne først siger, at de gerne vil tale med os, men så indgår en budgetaftale, inden dehører, hvad vi har at sige, siger formand for HK Kommunal, Hans-Henrik Hansen.

Mødet var arrangeret af Fagligt Fællesskab i Silkeborg, der er en sammenslutning af LO og FTF organisationer med medlemmer ansat i Silkeborg Kommune. Mødet var offentligt, så også mange borgere var mødt frem. 

-Mødet er en 20 år gammel tradition, hvor ansatte, faglige organisationer og borgere i kommunen kan komme i dialog med byrådet. Politikerne fortæller om deres planer og visioner og borgerne kan kommentere. Men vi må nu konstatere, at politikerne i Silkeborg åbenbart mener, at de er bedrevidende og ikke behøver at lytte til hverken borgerne eller deres ansatte, siger Hans-Henrik Hansen.

Godt 100 personer var mødt op til mødet i aftes, men da borgmesteren fortalte, at der netop var indgået budgetforlig, rejste halvdelen af de fremmødte sig op og forlod mødet i protest. 

- Det er jo meget mærkeligt, at invitere til dialog og derefter sige 'vi gider ikke høre på jer', siger Hans-Henrik Hansen.

Budgetforliget indeholder flere alvorlige besparelser. Særligt besparelserne i Borgerservice, ser HK Østjylland med stor bekymring på. 

-I HK går vi ind for dialog og fælles løsninger. Men vi må jo tage til efterretning, at politikerne åbenbart ikke vil lytte, siger Hans-Henrik Hansen.

For yderligere oplysninger kontakt formand for HK Kommunal Østjylland, Hans-Henrik Hansen 28 45 5415.


Politik

Arrangementer
i HK Østjylland


Se hvad der sker

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk