HK.dk logo

Hej, må jeg se dit CV?

26. september 2016  |  Midt Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

HK Midt uddelte bunkevis af gode råd til de jobsøgendes CV på Jobmesse Fyn. Her blev der kigget på både indhold, sprog og form. 

Torsdag den 15. september deltog mange tusinde jobsøgende i Jobmesse Fyn i Odense Congress Center. Her ventede flere hundrede arbejdsgivere og uddannelsesinstitutioner, der var samlet i to haller for at inspirere de mange besøgende i deres jobsøgning eller måske til en (ny) uddannelse.
HK Midt havde egen stand, hvor vejlederne Hanne, Inge, Thomas og Marianne stod klar til en snak om jobsøgning og med svar på faglige spørgsmål. Med var også HK JobBørs-konsulent Pierre Claville, for at udbygge sit netværk af lokale virksomheder. Et netværk han bruger til at skaffe jobmuligheder for HKs medlemmer – i år er 80 medlemmer indtil nu kommet i job via HK JobBørs på Fyn og i Fredericia.

Fælles CV-stand

Fra venstre: Hanne Lyngs, Marianne Nielsen, Inge Jørgensen og i blå skjorte Thomas Kruse, vejledere i HK Midt. Bag Hanne står Pierre Claville, HK JobBørs og snakker.

Fra venstre: Hanne Lyngs, Marianne Nielsen, Inge Jørgensen og i blå skjorte Thomas Kruse, vejledere i HK Midt. Bag Hanne står Pierre Claville, HK JobBørs og snakker.

Midt i den ene hal summede det af aktivitet omkring den fælles CV-stand. Her blev der delt gode råd og konstruktiv kritik ud, og mange gik fra den velbesøgte stand med nye vinkler på deres eget CV og i nogle tilfælde også tilhørende ansøgning. 
Hanne, Inge, Thomas og Marianne, der er vejledere hos HK Midt, fik dagen igennem givet mange gode tips, tricks og råd til dem, der kiggede forbi. Og der var stor tilfredshed med vejledningen:

Jenny Lou får hjælp til sit CV af Hanne Lyngs fra HK Midt  ”It was very helpful. I found out that I need to elaborate which skills my previous jobs have tought me. An employer doesn’t know this just from a short line of text”
– Jenny Lou (th.), 24 år, som fik hjælp til sit CV af Hanne Lyngs, HK Midt
   
Inger Hansen får hjælp til sit CV af Inge Jørgensen fra HK Midt
”Jeg har fået meget ud af gennemgangen. Fx at jeg skal finde kernen i min erhvervserfaring, mine kompetencer, og vise dem tydeligt på CV og i ansøgning. Og så gav det konkrete tips, som gør det nemmere at strukturere informationerne”
– Inger Larsen (th.), 56 år, som fik gennemgået sit CV og sin ansøgning af Inge Jørgensen, HK Midt
   
Stephanie Brandorff får hjælp til sit CV af Hanne Lyngs fra HK Midt
”Der er så meget at gå hjem og arbejde med. Jeg er altid bange for ikke at få det hele med i CV og ansøgning, men kan godt se, at jeg skal hjem og skære lidt fra. Og så skal designet også rettes til, så CV og ansøgning matcher”
– Stephanie Brandorff (th.), 25 år, der fik tips til CV og ansøgning fra Hanne Lyngs, HK Midt
  • Tip: Hvis du vil have sparring på dit CV eller en jobansøgning, så bestil en tid ved at skrive til job-vejledning.midt@hk.dk eller ringe på tlf. 7011 4545.

Busser fyldt med unge 

Om eftermiddagen var de fynske elever i 10. klasse inviteret indenfor på Jobmessen, og de ankom i fyldte busser. Hele eftermiddagen igennem var vores ungdomskonsulent Peter på pletten og på HK-standen for som lokal repræsentant at tage godt imod de unge:
   - Jeg fik en god snak med flere unge, der især var interesseret i at kende deres rettigheder, når de får en elevplads. For selvom man er elev på en virksomhed uden overenskomst, så har alle elever indenfor handel og kontor ret til de goder man får i HKs overenskomst, f.eks. pension og feriefridage. Det giver tit anledning til et par spørgsmål, som vi så får afklaret sammen.

Ledig

Få tips, tricks, nyheder og hør om kommende arrangementer:


HK Midts Facebookside

har vi din korrekte emailadresse?

tjek ved at logge ind på mithk
øverst på siden


har du tjekket
om vi har et spæn-dende arrangement på vej?


kommende arrangementer

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk