HK.dk logo

Ledige HK'ere kan blive uddannet til vækstfag

26. september 2016  |  Nordjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Indsats lykkedes: HK-fag er med på ny nordjysk positivliste, der giver ledige adgang til opkvalificering.


Bogholderi og andre økonomifag er med på den nye regionale positivliste.


Ledige kontorassistenter kan efter alt at dømme fra 1. oktober få bevilget kurser inden for økonomi, bogholderi, offentlig administration og lageradministration. Det samme gælder for uddannelser inden for shipping og spedition.

Fagene er med på den nye regionale positivliste, der indeholder en række stillingsbetegnelser inden for erhvervsområder i vækst og derfor har særligt behov for kvalificeret arbejdskraft. Listen giver jobcentrene mulighed for at bevilge uddannelser til ledige.

- Det glæder os meget, siger formand for HK Nordjylland Mette Lyndgaard Pedersen, der også er medlem af det nordjyske regionale arbejdsmarkedsråd, RAR.

- Der var ikke HK-fag på den tidligere positivliste, så med den nye liste bliver ledige HK’ere langt bedre stillet, siger hun.

Det er netop HK Nordjylland, der har foreslået og arbejdet for, at økonomiuddannelserne kom med på den nye positivliste.

- I HK har vi oplevet en vækst i efterspørgslen af særligt medarbejdere til økonomifunktioner, ikke mindst i forbindelse med udflytningen af statslige arbejdspladser til landsdelen. Derfor har vi arbejdet for at få området med på positivlisten, så ledige kolleger kan blive opkvalificeret til disse jobs, siger Mette Lyndgaard Pedersen.

Hun glæder sig over, at også shipping og spedition kommer med på listen.

- Nordjyske virksomheder inden for shipping- og spedition oplever, at der er mere gang i branchen og dermed har et øget behov for arbejdskraft. Det er områder, der typisk henvender sig til uddannede logistik- og markedsføringsøkonomer eller kontoruddannede, så det er absolut positivt for HK-medlemmerne, siger Mette Lyndgaard Pedersen.


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk