HK.dk logo

Penge til gode til folk i løntilskud

26. september 2016  |  HK Service Hovedstaden Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Er du ansat med løntilskud, har du krav på overenskomstmæssige vilkår - uanset om virksomheden har tiltrådt en overenskomst!


Flere domme har fastslået, at ansatte med løntilskud på ikke-overenskomstdækkede virksomheder har krav på overenskomstmæssige vilkår.

Er du ansat med løntilskud, skal du altså have løn, feriefridage, pension og alt det andet, som hører til den overenskomst, der normalt finder anvendelse indenfor det pågældende faglige område. Også selvom arbejdsgiveren ikke har tiltrådt overenskomsten som aftalepart.

Det kan være svært for arbejdsgiveren at forstå, at der skal betales efter en aftale, som man ikke selv har indgået, men de samme regler gælder for elever og folk i flexjob; Det ligger fast, at man skal lønnes efter mindstesatserne i nærmeste overenskomst og lønbegrebet omfatter altså både tid og penge.

Du kan have penge til gode, hvis du har været i løntilskud!
Du har nemlig krav på alle lønandele, uanset hvad der er aftalt mellem dig og arbejdsgiveren, og derfor er det vigtigt, at du kontakter din afdeling, så vi kan undersøge, om du har fået løn m.m. i henhold til den overenskomst, der normalt finder anvendelse indenfor det pågældende område. Har du ikke fået det rigtige, rejser vi naturligvis et efterbetalingskrav, og det skal være gjort inden den almindelige forældelsesregel på 5 år.

Løn

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk