HK.dk logo

Dorthe tog uddannelse og fik lønforhøjelse

27. september 2016  |  MidtVest  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Lægesekretær Dorthe Mellerup, Regionspsykiatrien Midt, fik med hjælp af sin tillidsrepræsentant en merituddannelse og en lønforhøjelse på ca. 2700 kroner om måneden.

- Jeg havde ikke været på skolebænken i 38 år men syntes egentlig ikke, at det var så slemt, da jeg gik i gang med uddannelsen.
Ordene kommer fra 59-årige Dorthe Mellerup, da hun en formiddag tager imod på sin arbejdsplads i Regionspsykiatrien Midt, hvor hun er lægesekretær i Team for Ældrepsykiatri i Søndersøparken i Viborg. Det har hun været siden 2003 med start i Døgnhuset i Kjellerup, som lukkede i 2008, hvor hun blev omplaceret til sin nuværende arbejdsplads.

Positiv ledelse

Pia Staggemeier og Dorthe Mellerup over for hinanden ved skrivebord

Pia Staggemeier (til venstre) og Dorthe Mellerup er begge glade for, at Dorthe valgte at tage merituddannelsen til lægesekretær.

Ved siden ad Dorthe sidder denne formiddag Pia Staggemeier, 46 år, der er HK-tillidsrepræsentant for de 38 lægesekretærer, der er placeret i henholdsvis Skive, Viborg og Silkeborg.
- Jeg blev tillidsrepræsentant i 2012, og da jeg i 2013 skulle i gang med min førte lønforhandling, undrede jeg mig over, at Dorthe var lavt lønnet i forhold til de andre lægesekretærer. Hun fik fine tillæg, men lå kun på løntrin 12 for uuddannede, fortæller hun.
Pia vendte problematikken med afdelingsledelsen og spurgte, om det var en mulighed, at Dorthe kunne tage merituddannelsen til lægesekretær, og det var afdelingsledelsen positivt indstillet over for. Så Pia gik til Dorthe med forslaget, og Dorthe valgte at søge ind.

12 til eksamen

Dorthe, der oprindelig var uddannet korrespondent, skulle dog først igennem HGS - et kort forløb på 12 uger for den, der har en STX, HF eller HTX i bagagen. Kurset kunne hun tage på Handelsskolen Viborg, der er en del af Mercantec. Og efter de 12 uger kunne hun starte på merituddannelsen til lægesekretær, GVU, samme sted. Det gjorde hun 1. december 2014, og i april 2016 var hun færdig.
1. maj 2016 førte uddannelsen til, at Dorthe fik en lønstigning på ca. 2700 kr. før skat plus pension om måneden.
- Jeg havde fire skoleophold, i alt 13 uger. Resten var praktik, som jeg kunne tage her på afdelingen. I virkeligheden passede jeg bare mit almindelige arbejde under praktikforløbet, beretter Dorthe, der sluttede af med et 12-tal til eksamen.
- Jeg valgte at skrive fagprøve om utilsigtede hændelser baseret på vores team og, hvordan vi sikrer, at vi foretager de nødvendige indberetninger, fortæller hun.
- Jeg synes, det har været rart at få papir på mine kvalifikationer, og nu matcher min løn sekretærgruppens. Og så har det været en rigtig god oplevelse at få lov at uddanne sig. Det var spændende at lave fagprøve, og jeg oplevede, at jeg til eksamen ikke var nær så nervøs, som da jeg var yngre og skulle til eksamen, siger hun.

Én af de største succeser for TR

For Pia Staggemeier har forløbet været meget tilfredsstillende.
- Det er nok der, hvor jeg som tillidsrepræsentant synes, at jeg har haft én af de største succeser.

- Jeg synes, at det var super godt, at Dorthe ville tage merituddannelsen til lægesekretær. Det er dejligt at have en kollega, som beviser, at det aldrig er for sent at tage en uddannelse, og så glæder jeg mig også over, at hun økonomisk har fået noget ud af det, siger hun.

Nye regler

Muligheden for at tage en GVU - grunduddannelse for voksne, som har relevant erhvervserfaring og ønsker at tage en erhvervsuddannelse på kortere tid - er ophørt pr. 1. august 2015.

Det er dog stadig muligt at gå vejen fra ufaglært til faglært blandt andet gennem realkompetencevurdering, RKV.

Hos Mercantec kan uddannelsesleder Torben Jensen fortælle mere om mulighederne. Han kan kontaktes på mail eller telefon: 8950 3810 eller 2081 8497.

Tillidsrepræsentant Efteruddannelse Karriereudvikling Løn

Du kan også få vejledning om efteruddannelse


Bestil tid her

Følg HK MidtVest på Facebook


Se facebookside

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk