HK.dk logo

”Det gik op for mig, at mange ikke kan holde ud at leve i det ræs. Før troede jeg kun, at det var mig”

27. september 2016  |  Sydjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Et HK-arrangement blev vendepunktet for Merete Hemsø, der endte med at sige sit job op i bytte for en bedre livskvalitet. Du kan snart opleve samme arrangement.Det var lige før, hun aldrig var dukket op. At prioritere en aften kun til sig selv var nemlig næsten uoverskueligt i Merete Hemsøs hektiske hverdag med krævende job og små børn.
Hun gik rundt med en konstant følelse af utilstrækkelighed og kæmpede med fysiske symptomer som dårlig søvn, oppustethed og indvendige rysteture.
- Jeg var helt fyldt op, og min sindsstemning var som regel opgivende og offeragtig, husker hun.
Alligevel lykkedes det Merete Hemsø at komme afsted. For noget sagde hende, at foredraget ”Din krop sladrer, når du er stresset”, som sundhedscoach Louise Hallundbæk holdt for HK Sydjyllands medlemmer, ville være lige noget for hende.
Og det var det.
- Mens jeg sad der, gik det op for mig, at mange mennesker ikke kan holde ud at leve i et ræs som det, jeg levede i. Før troede jeg kun, at det var mig, den var gal med. Men Louise Hallundbæk talte om stress som noget helt naturligt, når man forsøger at give mere, end man egentlig har menneskelige ressourcer til, husker Merete Hemsø.

Jobbet harmonerede ikke med værdier

Merete Hemsø

Hun tog hjem fra foredraget i dybe tanker. Og tankerne blev over de følgende måneder flere og flere i en proces, der endte med at ændre Merete Hemsøs liv og hverdag.
- Jeg erkendte, at jeg ikke kunne leve det hektiske liv mere. At det gav mig en dårlig livskvalitet. I årevis havde jeg prøvet at nå det hele, men nu var det tid til at lære at prioritere, fortæller hun.
Jobbet fyldte meget i Merete Hemsøs verden. Der blev stillet krav til hende, som hun ofte fandt urimelige, og hun havde aldrig en rolig stund. Samtidig havde hun svært ved at sige fra, og det drænede hende.
- Det var en vigtig proces for mig at finde frem til mine værdier. Og det blev hurtigt klart for mig, at mine værdier er familieværdier. Det betyder alt for mig at kunne være en masse for mine børn. På den måde harmonerede mit job ikke ret godt med mine værdier, fortæller Merete Hemsø.

Tilbage i førersædet

Hun blev bedre til at sige fra på arbejdet. Og hun blev bedre til at prioritere sin tid. Men følelsen af stress på jobbet fortsatte indtil den dag, Merete Hemsø tog en yderst modig beslutning.
- Min mand og jeg havde været i banken og regnet ud, at vi ville kunne klare os økonomisk i to år, selvom jeg var uden arbejde. Og så sagde jeg simpelthen mit job op, selvom jeg ikke havde ét i baghånden. Det var en fantastisk følelse af at tage rattet og være i førersædet igen, fortæller Merete Hemsø.
Parret behøvede dog ikke at klare sig længe på én indkomst. Allerede ugen efter skrev Merete Hemsø under på en ny ansættelseskontrakt.
- I dag arbejder jeg lige så mange timer som før, men arbejdet fylder langt mindre, fortæller hun.
Naturligvis har det været svært at sige farvel til en arbejdsplads, som har betydet meget for hende, og hvor hun har været de første 12 år af sit arbejdsliv. For i det store hele var Merete Hemsø glad for sin arbejdsplads.
Men beslutningen har været helt rigtig, for som hun siger:
- Jeg føler, at jeg er blevet skilt fra mit arbejde. Og så er jeg blevet gift igen med min familie. 

Du kan opleve Louise Hallundbæk i arrangementet "Din krop sladrer, når du er stresset" i Horsens den 24. oktober og i Esbjerg den 27. oktober.

Arrangementer Karriere Udvikling

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk