Vi opdaterer it-systemerne

Vi opdaterer vores it-systemer i dag 19/9-20 kl. 09.00- 17.00, du kan derfor opleve, at du ikke kan logge ind i dette tidsrum.

Vi beklager ulejligheden.

HK.dk logo

40 år i jobbet: Nu er Annette specialist i borgerkontakt

29. september 2016  |  HK Kommunal  | 

Foto: Sif Meincke

I Horsens Kommune blev 21 borgerservicemedarbejdere sendt afsted på uddannelse for at blive specialiser i borgerkontakt. For Annette Skaarup var det en hård kamp, men det hele værd, da hun stod med uddannelsesbeviset i hånden.

Med sine 59 år på bagen havde Annette Skaarup egentlig tænkt, at hun var færdig med at tage uddannelse. Hun havde allerede taget flere kommunomfag og med snart 40-års erfaring, syntes hun ikke, at det lå lige for, at hun skulle tilbage på skolebænken. Det blev der dog hurtigt lavet om på, da hendes chef tilbød alle medarbejderne at blive uddannet specialister i borgerkontakt. Et projekt under Fremfærd Borger som HK Kommunal og KL samarbejder omkring, og hvor Teknologisk Institut har udarbejdet en kompetenceprofil på fremtidens borgerservicemedarbejder.

- Jeg har været her i snart 40 år, så jeg synes efterhånden, at jeg har en del erfaring i at kommunikere i skrift og tale og møde borgerne, hvor de er. Til daglig kører den jo bare derudaf med 180 kilometer i timen, så man tænker ikke så meget over sine kompetencer. Men efter jeg har været på skole og har nærlæst kompetenceprofilen, så kan jeg godt se, at det lige er mig, fortæller Annette Skaarup.

Hun forklarer, at hun brugte kompetenceprofilen, da hun skrev opgave på skolen.

- Alle kompetencerne er jo virkelig noget, man kan relatere til. I hverdagen sætter man ikke ord på det, man kan og gør, så det er rart at have fået en bevidsthed om, hvor stor betydning det har, hvordan man møder borgerne. Efter jeg har fået uddannelsen, er jeg blevet meget mere opmærksom på, hvordan man tackler forskellige borgere, siger den nyuddannede specialist i borgerkontakt.

Stor forandring i faget

Når Annette Skaarup tænker tilbage, kan hun godt se, at der er sket en kæmpe forandring i hendes job, fra hun var nyudlært og til i dag.

- Det er nogle helt andre kompetencer, jeg bruger i dag. I dag er vi meget mere guider og prøver at få borgerne til selv at gøre noget. Vi laver ikke tingene for dem, men prøver i stedet at lære dem, hvordan de gør.

Efter Annette Skaarup og hendes 20 kolleger er kommet igennem uddannelsen, er hun rigtig glad og stolt over, at hun sagde ja tak. Også selvom det til tider har været hårdt og tidskrævende.

- Det var en stor opgave, og der har været op- og nedture, men det har været sjovt, at være den store rejse igennem sammen. Vi har fået et kanon sammenhold, og det har faktisk styrket trivslen, at vi er blevet klogere. Derudover er det da dejligt at have fået lidt mere på CV’et, og det har givet noget selvtillid, forklarer Annette Skaarup og tilføjer, at eksamen heller ikke var så slem endda, fordi man kunne relatere til det meste fra den daglige borgerkontakt.

- I virkeligheden har det været en aha-oplevelse, fordi jeg har fået øjnene op for, at jeg faktisk har en masse kompetencer, som jeg bare ikke sætter ord på til daglig, forklarer hun.

Bliv klogere på fremtidens kompetencer

HK Kommunal har det sidste år i samarbejde med forskellige parter som KL, Fremfærd/Borger og Teknologisk Institut afdækket kompetencer for forskellige faggrupper. Bliv klogere i artiklen her: 

"Komptencer: I fremtiden skal HK'ere op i helikopteren"

Send besked til forfatter


Annuller

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk