HK.dk logo

Budskab til offentligt ansatte: Bland jer i teknologi-debatten

03. oktober 2016  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Mere end nogensinde skaber den teknologiske udvikling forandringer i vores verden. Derfor er det vigtigt, at offentligt ansatte er med til at påvirke udviklingen, understreger ekspert på området.

- I skal blande jer konstruktivt i debatten om, hvad teknologi skal bruges til i den offentlige sektor.

Det var et af de vigtige budskaber fra professor Anders Hvid, da han holdt oplæg for 857 medlemmer på HK Kommunals fagkonference Fag & Fremtid i Aarhus. Det overordnede tema for fagkonferencen, der finder sted i Aarhus 3. og 4. oktober, er netop den teknologiske udvikling i den offentlige sektor.


Skab selv fremtiden

Anders Hvid, der er ekspert i den teknologiske udvikling, og hvordan den vil forandre vores verden, lagde også vægt, at man ikke skal være bange for at kaste sig ud i debatten. Det vigtige er blot, at man taler ”fremad” og ikke ”bagud”.

- Man kan godt forberede sig på fremtiden, også selvom udviklingen går utroligt hurtigt. Det bedste er også at være med til at skabe fremtiden ved at være med i udviklingen af den, sagde Anders Hvid, der er forfatter til bogen ”Forstå fremtiden” og medejer af rådgivningsvirksomheden Dare Disrupt.

Vi er programmeret til at tænke negativt

Han medgav, at det ikke er så let kun at tænke positivt om den teknologiske udvikling, fordi vores hjerner er programmeret til at tænke negativt om potentielle farer. Det gav god mening dengang på savannen, hvor man skulle kunne flygte fra en løve, og derfor tænke negativt (flugt), hvis man hørte raslen i busken. Derfor er det også naturligt at føle en frygt for, at teknologien vil gøre en arbejdsløs.

- Medierne ved, at vi er programmeret til at tænke negativt, og derfor er der så mange nyheder om, hvor forfærdeligt alting går. Men faktum er, at der aldrig er blevet slået så få mennesker ihjel i krige som nu, at der aldrig har været så få selvmord som nu, og aldrig så mange børn som nu, der får uddannelse, sagde Anders Hvid.

Han slog derfor til lyd for, at vi heller ikke skal føle os truet af den teknologiske udvikling, men at den tværtimod er en fantastisk mulighed for at gøre verden bedre. Så offentligt ansatte skal kaste sig ud i det og sørge for at komme med i den teknologi-udvikling, der går hurtigt som aldrig før. Så hurtigt, at det næsten ikke er til at fatte.

Vis interesse for teknologien

Anders Hvid lagde vægt på flere kompetencer, som er vigtige for HK’erne i kommuner og regioner:

- I skal være nysgerrige og vise interesse for de teknologiske muligheder, I skal anerkende vigtigheden af teknologien, I skal være villige til at lære nyt og I skal turde opløse eksisterende måder at tænke på.

Fag & Fremtid 2016

Program, praktisk info og meget mere


Alt om Fag & Fremtid

Fag & Fremtid 2016


 Se alle nyheder

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk