HK.dk logo

Delsejr i kampen for fribefordringen

05. oktober 2016  |  HK Trafik & Jernbane  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

HK Trafik & Jernbane har netop modtaget besked fra DSB om, at de frikort som virksomheden har krævet tilbageleveret fra tjenestemænd udlånt fra DSB til Scandlines og Combus, og som således blev pensioneret fra DSB, nu får frikortet retur med en beklagelse af det skete.

Som bekendt har HK Trafik & Jernbane udtaget stævning mod Banedanmark, da virksomheden annullerede fribefordringen til de ansatte fra udgangen af januar 2016. Senere fulgte HK Trafik & Jernbane op, da virksomheden udvidede felttoget til også at omfatte pensionisternes frikort, der for de flestes vedkommende bortfaldt i august 2016. Vi afventer nu udfaldet i Østre Landsret.

I kølvandet på dette besluttede DSB at ophæve fribefordringen for et stort antal tidligere ansatte i Scandlines og Combus fra starten af 2017, uanset de for manges vedkommende kun havde været udlånt fra DSB. Og i skyndingen inddrog man endda også frikortet for tidligere DSB-medarbejdere, der ikke havde været udlånt, hverken til DSB Rederi eller DSB Busser. Dette udløste en kraftig protest fra fagforeningen, som også her var parat til at udtage stævning, denne gang mod DSB.

I et brev til fagforeningen meddeler DSB nu, at der er sket fejl og citat: ” Vi gennemgår nu samtlige pensionisters karriereforløb og meddeler de relevante, at togkortet kan beholdes, og at vi fremsender et nyt, hvis de allerede har afleveret det”.

-  Vi konstaterer med tilfredshed, at DSB nu har lyttet til os, men vi er dog ærgerlige over, at DSB fortsat vil have frikortet tilbage fra de pensionerede selskabstjenestemænd. De er jo hidtil blevet behandlet på samme måde som de udlånte tjenestemænd, når det gælder fribefordringen. Vi vil således fortsat juridisk vurdere på den del af sagen, siger Dennis Alex Jørgensen, formand for fagforeningen.

- Jeg er glad for at kunne sige, at takket være vores Faglige Team og deres omhyggelige registrering og opfølgning på indsigelserne til fagforeningen, så lykkedes det at overbevise DSB om problemet. Og derfor kan vi koncentrere os om at vinde frikortet tilbage for de øvrige, som har måttet aflevere frikortet, slutter Dennis. 


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk