HK.dk logo

Engagement giver respekt

07. oktober 2016  |  HK Handel Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Når man er engageret, så lytter ledelsen også, siger regionstillidsrepræsentant Tina Ernstsen

Tina Ernstsen er et kendt ansigt blandt kolleger og i ledelsen hos Lidl. Hun kender sit hverv som regionstillidsrepræsentant, og med sit engagement har hun opnået at vinde gehør for mange af sine synspunkter hos ledelsen i Lidl. Hun vil nemlig have ordnede forhold for kollegerne i Lidl-butikkerne. Og hun vil have sat uddannelse på dagsordenen.

– Det er nu 3. år, jeg er regionstillidsrepræsentant, og jeg gør meget ud af at komme rundt i butikkerne i mit område for at tale med mine kolleger. Jeg er valgt til at dække butikkerne på Fyn og Sjælland, men vil fremover gerne have ansvaret for Fyn- og Sydjyllandsområdet, forklarer Tina Ernstsen.

Synlighed og gennemslagskraft

- For mig er det vigtigt, at en tillidsrepræsentant er synlig. Både over for kollegerne og overfor ledelsen. Det kræver selvfølgelig rutine og erfaring og en hel del gennemslagskraft at opbygge et fællesskab på arbejdspladsen, som kan stå sammen om at skabe forbedringer i hverdagen. Den erfaring har jeg efterhånden, og det respekter vores ledelse også, siger hun.

Tina Ernstsen genopstiller  i Lidl
Foto: Frank Flemming Pedersen

Bliv tillidsrepræsentant i Lidl
Tina Ernstsen stiller op til valget som regionstillidsrepræsentant i Lidl. Ønsker du at stille op, så kontakt din lokale HK HANDEL-afdeling. De kan fortælle dig mere. 

Uddannelsesudvalget 

Tina Ernstsen er med i Lidls uddannelsesudvalg, hvor hun arbejder for at få mere relevant uddannelse til kollegerne i butikkerne. Hun er i dialog med ledelsen om at få de butiksansattes uddannelsesbehov ført ajour.
- Det er vigtigt, at vi holder vores kompetencer ved lige. Gode kompetencer er den bedste forsikring mod arbejdsløshed, og så er uddannelse også vejen til mere i lønposen, siger hun.

Fælles sag 

- Som regionstillidsrepræsentant arbejder jeg for, at vi blandt kollegerne skal opbygge et stærkt fagligt fællesskab, hvor vi støtter hinanden i at skabe forbedringer. Vi har i vores overenskomst nogle rettigheder, som vi skal værne om. Det fokuserer jeg på, siger Tina Ernstsen.

Hent information om valget i pdf-version

Flere tillidsrepræsentanter i Lidl

HK HANDEL og Lidl Danmark har indgået en aftale om, at der skal vælges 4 regionstillidsrepræsentanter. 2 regionstillidsrepræsentanter skal dække Lidl Øst, mens 2 skal dække Lidl Vest. Der vælges et tilsvarende antal stedfortrædende regionstillidsrepræsentanter. Alle vælges for 2 år. 

Ifølge aftalen planlægges der med en arbejdsag om ugen til arbejdet som regionstillidsrepræsentant. Men der kan gives mere tid til jobbet. Tillidsrepræsentant

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk