HK.dk logo

Den bedste chef sidder med benene oppe

10. oktober 2016  |  Østjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Efter 26 år som TR for HK’erne på Århus Stiftstidende, har Julie Brink mødt mange chefer. De bedste har været dem med overskud til at sidde med benene oppe, mener hun. Nu takker den garvede TR af for at blive sekretær for den administrerende direktør.

Julie Brink

Julie Brink med et personaleblad for Aarhus Stiftstidende

Sommerfuglene flyver i maven. Nye udfordringer venter. Efter 26 år takker Julie Brink af som tillidsrepræsentant på Århus Stiftstidende for at blive personlig assistent for den administrerende direktør på Jysk Fynske Medier. Nu er der kun tilbage at rydde op i de mange referater, artikler, billeder og alt det andet, der har hobet sig op i TR-bunkerne.

- Det er da vemodigt. Jeg kommer til at savne alle kollegaerne og arbejdsopgaverne. Men jeg gælder mig til at starte på det nye, fortæller hun.

Århus Stiftstidende er blevet opkøbt af Jysk Fynske Medier. Det har medført omstruktureringer og derfor er Julie Brink blevet tilbudt en ny stilling som sekretær for den administrerende direktør.

- Jeg sagde ikke bare ja. Jeg sagde ja tak. For det er en rigtig spændende opgave, jeg har fået tilbudt. Der er ikke mange, der er så heldige at blive headhuntet i en alder af 62 år, siger hun med et stort grin.

Jule Brink er mere end ”bare” en ansat på avisen. Gennem 26 år har hun været tillidsrepræsentant for HK’erne på arbejdspladsen.

- Når man har været tillidsrepræsentant i så mange år, så kan man huske tilbage på både sejre og kampe. Men mit udgangspunkt har altid været at finde den konstruktive og gode løsning, der gavner virksomheden. Nogle gange må man fortælle kollegaerne, at tingene måske ikke er så slemme, som de umiddelbart ser ud til. Andre gange har det været nødvendigt at oplyse ledelsen om, at de med fordel kunne sige tingene på en anden måde, fortæller Julie Brink.

Som tillidsrepræsentant på Århus Stiftstidende, har der været rigeligt at se til. Avisen har været igennem mange omstruktureringer og forandringsprocesser med skiftende ejere og flere afskedigelsesrunder.

- Vi er i en branche, der har forandret sig rigtig meget. Derfor har jeg arbejdet ud fra et motto om, at fremskridtet er, at tilbageskridtet ikke er for stort, siger hun.


Uddannelse som hjertebarn

Julie Brink

Julie Brink er ved at rydde op i alle de papirer, hun har samlet i sin tid som TR.

Bunkerne, der har hobet sig op med TR-dokumenter, vidner om en aktiv tillidsrepræsentant. Men Julie Brink lægger ikke skjul på, at uddannelse har været et område, hun har brændt særligt for.

- Jeg har ikke bare kæmpet for, at mine kollegaer efter- og videreuddanner sig, men også for, at ledelsen kom på skolebænken. Jeg er selvfølgelig mine kollegaers repræsentant, men mine mange år som TR har lært mig, at man ikke nødvendigvis får tingene igennem ved at gå den direkte vej. Ved at presse på for uddannelse til ledelsen, kommer der en forståelse hos cheferne om værdien af uddannelse. Og når chefen forstår den værdi, så er det naturligt at sende medarbejderne af sted også, siger hun.

Og sådan har hun ofte angrebet både ønsker og problemer.

- Det handler om at få indflydelse på virksomhedens udvikling. Og den får man nogle gange kun, hvis man går rundt om et emne og komme med konstruktive løsningsforslag. Som tillidsrepræsentant skal man være forberedt og åben for de muligheder, der byder sig, og så skal man gå forhandlingens vej. At skabe en god arbejdsplads handler i høj grad om, at medarbejdere og ledelse har tillid til hinanden og arbejder sammen om den bedste løsning for virksomheden, siger hun.

Op med fødderne chef!

Julie Brink har aldrig haft noget imod, at en chef løb af sted med al rosen for resultatet af et samarbejde. Til gengæld har hun et meget klart billede af den perfekte chef.

- Det er en, der sidder med fødderne oppe på skrivebordet og kigger ud ad vinduet! For det vidner om, at chefen har det overskud, der skal til, for at tænke tanker om, hvordan virksomheden skal udvikle sig, og hvilken vej vi skal gå. En chef, der konstant har travlt med at blande sig i alt og sidder begravet i uendeligt mange opgaver, har aldrig tid til den slags. Og så går det galt, siger hun.

Derfor har hun også gennem årene brugt meget energi på at tale med cheferne.

- Jeg synes, at det er meget vigtigt som tillidsrepræsentant at skabe et samarbejde med ledelsen, hvor vi er ligemænd. Jeg har aldrig været ’ledelsens mand’, men jeg har ofte guidet. Jeg har dyb respekt for gode ledere, for med god ledelse kommer resten nærmest af sig selv, fortæller hun.

Goddag til nye opgaver

26 år er ved at blive pakket sammen, og nu starter et helt nyt liv for Julie Brink.

- Det kommer da nok til at tage et par dage at vænne sig til, at jeg ikke længere skal være Julie Brink, TR på Århus Stiftstidende. Det er jo i høj grad blevet min identitet, siger hun.

Men hun efterlader sig en klub, der er lige til at overtage, med 30 medlemmer og orden i sagerne.

- Det er en velfungerende klub med et godt samarbejde. De siger, at de kommer til at savne mig, men jeg er sikker på, at de skal nok klare sig uden mig, siger hun.

Med jobskiftet er det ikke bare et farvel til Århus Stiftstidende. Det er også afslutningen på en lang karriere som faglig aktiv.

- Man kan ikke kombinere det faglige arbejde med et job som personlig assistent for den administrerende direktør. Så det vildeste HK nu kommer til at høre fra mig er, hvis jeg finder en stavefejl i en artikel, siger hun.

Tillidsrepræsentant

HK ØSTJYLLAND
PÅ FACEBOOK


Besøg os her

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk