HK.dk logo

Kram din kollega når livet gør ondt

10. oktober 2016  |  Sydjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

De fremmødte fik både stof til eftertanke, smil på læben og gode redskaber, da Dorthe Larsen og Jane Wraae holdt foredrag om kollegaer i krise. Du har stadig muligheden for at høre deres foredrag gratis gennem HK Sydjylland.Hvordan møder du en kollega, der er blevet ramt af alvorlig sygdom eller lige har mistet sin ægtefælle? De fleste gør nok knuder på sig selv ved tanken.
Men det vigtigste er bare, at du gør ét eller andet. Det understregede forfatterne Dorthe Larsen og Jane Wraae, der i sidste uge holdt foredrag i HK Sydjyllands Kolding-afdeling.
- Slip berøringsangsten og spørg ind. Du skal turde være en god kollega. Du kan ikke sige noget forkert, lød budskabet.
De to foredragsholdere har begge oplevet større livskriser, og har i den forbindelse gjort sig mange tanker om omgivelsernes reaktion eller mangel på samme. Det er der blandt andet kommet en bog og en foredragsrække ud af.

Godt at høre fra nogen, der har prøvet det selv

kram kollega

Forud for foredraget havde Dorthe Larsen og Jane Wraae tændt stearinlys og skabt en varm stemning af hygge i HK Sydjyllands lokaler.
Og de mange fremmødte medlemmer tog godt imod budskaberne.
-  Jeg havde nok en idé om, at de fleste har et behov for at snakke om det, når de står i en krise. Men det var godt at høre fra nogen, der selv har prøvet det, at selvom man måske tænker, at man ikke skal blande sig, så kan der være et stort behov for, at man gør det, fortæller Flemming Jacobsen.
Han var taget til foredrag sammen med kolleger fra Eurofins.

Kriser skal ikke være tabu på arbejdspladsen

kram kollega

Dorthe Larsen og Jane Wraae holdt en munter tone trods det tunge emne, og det er netop én af deres pointer, at man skal kunne grine sammen, selv når det er allerværst.
Der blev da også grinet og snakket godt ved bordet, hvor en gruppe kolleger fra Kolding Bibliotek havde taget plads.
- Snakken kørte godt, for det er et relevant emne. Vi har alle oplevet kolleger have det svært, og foredragsholderne har helt ret i, at det ikke skal være et tabu på arbejdspladsen. Jeg føler, at jeg fik nogle gode redskaber med hjem, fortæller Tommy Laursen, der er arbejdsmiljørepræsentant på Kolding Bibliotek.
Han var glad for at være afsted til foredraget sammen med kolleger, for det betyder blandt andet, at de nu har fået en fælles referenceramme omkring emnet.

Hvis du missede arrangementet i Kolding, har du stadig muligheden for at opleve foredraget ”Hvad gør du, når en kollega er i krise?” i Esbjerg og Rødekro.

Sidst opdateret 10. oktober 2016 kl. 12:42

Psykisk arbejdsmiljø Kolleger Arrangementer

Lokale HK-
i Sydjylland


Inspiration til efteruddannelse

Inspiration til efteruddannelse


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk